Wardruna / 2021.

Wardruna najavila virtualni nastup “First Flight Of The White Raven”

Wardruna, sjajna norveška dark folk grupa najavila je virtualni nastup naziva “First Flight Of The White Raven” kojim će predstaviti novi studijski album.

Koncert će se održati 26. ožujka 2021. godine, a na njemu će se predstaviti novi album naziva “Kvitravn” koji je objavljen 22. siječnja. Dodajmo da su mu neki od najvažnijih glazbenih medija današnjice dodjelili najviše ocjene.

Usred globalne pandemije koronavirusa i neizvjesne budućnosti živih nastup, Wardruna omogućuje svim fanovima da se iz svojih domova uključe u ambiciozan virtualan show. Bit će to smjeli novi pokušaj bend da se ponovo poveže s publikom iz svih djelova svijeta.

First Flight Of The White Raven donijeti će premijernu izvedbu pjesama s njihovog novog albuma Kvitravn zajedno s najvažnijim ranijim radovima, a sve smješteno u okruženju uređenom posebno za ovu prigodu. Ulaznice za ovaj nastup, kao i posebna kolekcija merchandisea u prodaju kreću već od 29. siječnja, a više informacija potražite na mrežnoj stranici na adresi na stranici wardrunashop.com.

O albumo “Kvitravn”

Album Kvitravn, što u prijevodu znači bijeli gavran, grupa je objavila 22. siječnja 2020. godine. Nakon intenzivnog razdoblja u studiju Kvitravn glazbeno nastavlja tamo gdje je trilogija Runaljod stala, ali ipak označava izrazitu evoluciju u jedinstvenom zvuku Wardrune. U svom zvuku grupa koristi širok izbor tradicionalnih i povijesnih instrumenata, a novi album uključuje gostovanja male grupe pjevača, na čelu s Kirsten Braten Berg, jednim od najvažnijih čuvara norveške tradicionalne pjesme.

Kroz jedanaest pjesama Kvitravn raspravlja o sjevernjačkom čarobnjaštvu, duhovima – životinjama, sjenama, prirodi i animizmu, mudrosti i značenjima određenih mitova, raznim nordijskim duhovnim konceptima i odnosu između sagi i pjesama.

Wardruna – Kvitravn

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -