the a! - mihael kvorka - 2020

Waiting on the world to change – obrada Mihaela Kvorke i Helene Hunčage

Nova u nizu obrada Mihaela Kvorke, zagrebačkog pjevača, multiinstrumentalista i kantautora u sklopu “karantena sessiona” kojima glazbenici diljem Hrvatske i svijeta krate vrijeme u iščekivanju popuštanja mjera i održavaju formu za koncerte. Mihael Kvorka se široj javnosti predstavio kao frontmen benda The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album Stereo. Pjesme Nikad, Divan sunčan dan, Jedan dobar razlog i Pusti me van su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem radijskom eteru.

Mihael je do sada uz The A! surađivao kao klavijaturist pratećeg benda Tram 11-a, a ljubav prema elektroničkoj glazbi pokazao je gostujući na projektu Noon Filipa Motovunskog.

Ove godine Mihael je planirao započeti solo karijeru i publici predstaviti prvi singl, no zbog cjelokupne situacije sve je stavljeno na čekanje. A da ne bi besposleno sjedio brojeći otkazane nastupe, odlučio je snimiti obrade nekih pjesama koje su mu posebno drage, a ova je možda najprigodnija. Iz ljubavi prema glazbi i iz želje da se poveže s glazbenicima s kojima i inače surađuje, no ne može zasvirati uživo, započeli su sa snimanjem u kućnim studijima, a ovoga puta mu se za mikrofonom pridružila i pjevačica Helena Hunčaga s kojom kako Mihael kaže: “Uvijek rado surađuje uživo ili na snimanjima”.

John Mayera inače jako poštujem i ova pjesma mi se činila prigodna s obzirom na situaciju, a kada smo počeli snimati došla nam je ideja da bi mogli napraviti mali medley i ubaciti i klasik People get ready. Čim smo pomislili na tu pjesmu odmah nam je na pamet pala Helena kao logičan odabir. Uz nju moram zahvaliti i predstaviti ostatak ekipe: Gorana Delača na basu, Davora Domitrovića na akustičnoj i električnoj gitari, Josipa Ralašića i Lauru Domitrović na pratećim vokalima te naravno, mog kolegu i suosnivača benda The A!, na bubnjevima i rap dionici Roberta Domitrovića, koji je na sebe preuzeo i produkciju pjesme i video spota. Hvala svima i veselim se sljedećem sessionu!”, poručuje Mihael.

Prije ove obrade, Mihael je sa svojom ekipom snimio i dva klasika – pjesme Use me i Lean on me u znak sjećanja pjevača i kantautora Billa Withersa koji je na njega imao “veliki utjecaj i jedan je od glazbenih uzora iz mladosti”.


  • foto: Toni

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -

1 thought on “Waiting on the world to change – obrada Mihaela Kvorke i Helene Hunčage

Comments are closed.