vjeko šimić 2020

Vjeko Šimić predstavlja prvi autorski singl i video spot “New Slaves”

“Pjesma je nastala prije aktualnih događanja oko korona virusa, više kao slika stanja u svijetu pogođenog suludim ratovima, vjerskim i civilizacijskim sukobima, oslikavajući svu bijedu današnje zapadne politike koju pogoni isključivo želja za moći i novcem. U tom i takvom svijetu postavlja se pitanje gdje je tu običan čovjek ispunjen strahom i sa kojim se lako manipulira”, rekao je Vjeko Šimić povodom izdavanja pjesme. Koautor glazbe, aranžmana, snimatelj i producent je Antonino Šimić kojem ovo nije prva suradnja sa ocem, ali jedna od zahtjevnijih sigurno je.

“Ovo je druga pjesma koju smo zajedno napravili, za razliku od prijašnje bilo je puno teže pronaći i dobiti ono što je Vjeko zamislio. Zbog velike udaljenosti izmeđ Tučepa i Zagreba smo radili isključivo preko mobitela i maila. Na kraju smo pogodili taj sirovi zvuk sa mračnim tekstom i sa odmakom mogu reći da sam jako zadovoljan kako je ispalo”, smatra Antonino.

Ideju i montažu video spota potpisuje Vjeko Šimić, a u pripremi je cijeli autorski album, za kojeg ne znamo kad će izaći, ali sa sigurnošću možemo reći da će biti na vinilu.

“Ova pjesma dolazi kao neki oblik pokušaja osvješćivanja pojedinca, da vidi stvarnost onakvu kakva uistinu i jest i da se suoči prije svega sa svojim strahovima koji ga zaustavljaju u svakom pogledu i krene slobodan prema budućnosti”, dodaje Vjeko Šimić.

O Vjeki Šimiću

Vjeko Šimić je tučepski donačelnik kojem je ovo prvo iskustvo sa autorskom glazbom. Kao DJ 80-ih je reproducirao glazbu po poznatim klubovima i diskotekama na Makarskoj rivijeri. Strastveni je skupljač ploča te pokretač Toochepin Rock festivala.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

1 thought on “Vjeko Šimić predstavlja prvi autorski singl i video spot “New Slaves”

Comments are closed.