vinistra - svetvinčenat - 2021.

Vinistra u najljepšem istarskom kaštelu organizirala prvu degustaciju vina

Vinistra je otvorila prodajno mjesto u ekskluzivnom prostoru obnovljenog svetvičentskog kaštela Morosini – Grimani. A u njemu će, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, redovito organizirati vinske degustacije. Projekt je realiziran u suradnji s Općinom Svetvinčenat i tvrtkom Savičenta, koja i upravlja ovom prekrasnom građevinom iz 13. stoljeća.

S obzirom na okolnosti, otvorenje se proslavilo na primjeren način, u uskom krugu uzvanika. Slavilo se uz prvu vođenu degustaciju iznimnih istarskih vina i sireva u sedam slijedova. Poznati hrvatski sommelier Emil Perdec za početak sljubio je malvaziju Medeu Brut s laganom mozzarelom Mljekare Latus. A njezin polutvrdi kravlji sir savršeno je išao uz Malvaziju iz 2019. Vina Fuhtar.

Uz malvaziju La Prima iz 2018. Vina Fakin, servirao se polutvrdi kozji sir Stancije Kumparička. Uz sjajan cuvée Grimalda crna iz 2017. Vina Matošević dodao se kravlji sir Veli Jože Mljekare Latus. Slijedio je Teran Barbarossa iz 2017. Vina Tomaz sljubljen s odležanim kozjim sirom Stancije Kumparička. Potom je došla malvazija San Salvatore iz 2013. Benvenuti Vina s odležanim kravljim sirom Urbani Mljekare Latus. Pravo osvježenje došlo je za kraj. Gin tonic, kombinacija Gina Karbun Aura, destilerije Aura i Premium Crafted Tonic Watera Count’s Drinksa, uz skutu s kozjim karamelom Mljekare Latus i Stancije Kumaprička.

“Ovaj prodajni punkt bit će otvoren čitavu godinu. Za sada ima pedesetak vrhunskih etiketa istarskih vinara, a naši kupci će na jednom mjestu moći kupiti omiljena vina. Prva degustacija u ovom prekrasnom zdanju najbolji je uvod u 12. Svijet Malvazija i međunarodno ocjenjivanje vina i alkoholnih pića. Ono će se održati od 12. do 16. travnja 2021. godine u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna. Nakon toga kreće odbrojavanje za 27. Vinistru, koja će se od 7. do 9. svibnja, vrlo izvjesno, prvi put organizirati u Poreču na otvorenom“, istaknuo je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre. O Festivalu vina Vinistra doznajte na mrežnoj stranici vinistra.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -