je veux - i glow - željka veverec - 2020.

Veliki prasak – Rock&Off nagradu “love” BluVinil, Je Veux i Nika Turković

Prema službenom pravilniku Rock&Off nagrade, nagrada za Veliki prasak dodjeljuje se “izvođaču koji je autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu i ustanovio opću prepoznatljivost u široj javnosti unutar izbornog razdoblja”.

Sve navedeno vrijedi za BluVinil, Je Veux i Niku Turković, a tko je “Big Bang” domaćeg Rock&Offa, saznat ćemo na završnoj dodjeli nagrade “Veliki prasak” u zagrebačkoj Tvornici kulture, 4. veljače 2021. godine.

Šibenski BluVinil zaraznim je singlom Apaši okrenuo radijski eter naglavačke. No, pravo blago krije se na istoimenom albumu – jedan od tisuća internetskih komentara kako “bend zvuči kao Bijelo Dugme na steroidima” treba, naravno, čitati kao kompliment. “Ovo će biti naša godina”, ne bez razloga pjeva BluVinil…

Je Veux, odnosno Željka Veverec, dugo je čuvala svoju pjesmaricu koja joj se, zbog ovog ili onog razloga, nije uklapala u zvuk matičnog benda Mangroove. Rezultat je impresivni solo prvijenac I Glow, zvukovno na pola puta između Sade i Davida Bowieja, ali na pravom putu da obilježi ovu i godine pred nama.

Surađujući s glazbenim producentom i instrumentalistom Ivanom Pešutom, Nika Turković svoj je jedinstveni pop minimalizam uvela u domaći mainstream. Radijski urednici dočekali su je raširenih ruku, a Nika svojim profesionalnim pristupom i prezentacijom visoko postavlja ljestvicu. I to ne samo za tuzemne kolegice i kolege…

Podsjećamo i na glasovanje za Iskonovu nagradu publike – svoj glas jednom dnevno može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu do 31. siječnja 2021. godine i to na Iskonovim stranicama.

BluVinil – Apaši

Ključne riječi (tagovi): - - - - -