milena prodanić tišma 2020

Vedri obzori – hrvatska škola u finalu utrke za najbolju humanističku školu

Međunarodna osnovna škola “Vedri obzori” jedina je hrvatska škola koja je ušla u finale “Svjetskog registra privatnih škola” (the World Registry of Private schools), a koji dodjeljuje nagradu za vrhunsku humanističku školu.

Među ukupno 5.000 nominiranih škola u 56 različitih država, Međunarodna osnovna škola “Vedri obzori” ušla je top pet finalista kao jedina škola iz Hrvatske.

“Biti jedina hrvatska škola koja je nominarana za prestižnu svjetsku nagradu najbolje humanističke škole koju dodjeljuje Svjetski registar privatnih škola potvrda je našeg neumornog sedmogodišnjeg rada i truda. Ujedno, ovo je i potvrda ispravnosti naše vizije i pristupa u kojem naglasak stavljamo na individualnom pristupu svakom učeniku u kojem je učenik aktivni sudionik nastavnog procesa“, rekla je Milena Prodanić Tišma, osnivačica i ravnateljica.

Svjetski registar privatnih škola jedini je i najveći svjetski registar koji dodjeljuje priznanja u izvrsnosti humanističkim školama. Ovo postignuće važno je i za Republiku Hrvatsku koja, zahvaljujući Međunarodnoj osnovnoj školi Vedri obzori, ima priliku biti po prvi put pozicionirana na mapi Svjetskog registra privatnih škola.

Od svog osnivanja 2013. godine Međunarodna osnovna škola Vedri obzori provodi vertikalno obrazovanje od rane predškolske dobi do polaska u srednju školu u kojem su učenici aktivni sudionici za razliku od klasičnog, frontalnog podučavanja. Ponuditi mogućnost odgojno – obrazovnog rada u kojima je i jedna od važnih uloga, osim akademskih i osobni rast svakog učenika u međunarodnom okruženju u kojima se slave različitosti, ali isto tako njeguju vlastiti identiteti bila je i ostala filozofija na temelju koje Međunarodna osnovna škola Vedri obzori danas djeluje.

Vedri obzori je jedina škola u Hrvatskoj koja od rujna provodi britanski Mindfulness i Wellbeing program za učenike

Program se provodi kako bi osigurala psihofizičku zaštitu svojih učenika od posljedica pandemije koronavirusa.

“Potreba za provedbom programa koji štiti emotivno zdravlje učenika proizašla je iz dubokog razumijevanja konteksta s kojim su učenici danas suočeni, a on nije nimalo lagan. Pandemija utječe na emotivno zdravlje učenika stoga je više nego ikada važno pružiti im potpunu psihofizičku podršku. Mi smo to na vrijeme prepoznali i od rujna prvi u Hrvatskoj započeli s provedbom poznatog britanskog Mindfulness i Wellbeing programa”, dodala je Milena Prodanić Tišma.

Program se primjenjuje uz redovan program kao podrška učenicima u njihovom svakodnevnom radu za razvoj koncentracije, njihove fokusiranosti i produktivnosti. Mindfulness in Schools Project, uspostavljen od strane učitelja iz najuspješnijih škola u Velikoj Britaniji te ujedno najpriznatiji pružatelj treninga i kurikuluma mentalnog zdravlja za škole, ima za cilj poboljšati život djece, doprinoseći njihovom pozitivnom mentalnom zdravlju.

Više od 350.000 učenika diljem svijeta uključeno je u MISP program koji razvija njihove akademske, socijalne i emotivne vještine

Mindfulness in Schools Project mentalno zdravlje smatra jednako važnim kao i druge školske predmete, a pandemija uzrokovana koronavirusom dodatno je potvrdila da se fokus u obrazovanju treba staviti i na mentalno zdravlje učenika.

To je Međunarodna osnovna škola Vedri obzori prepoznala te u prva u Hrvatskoj implementira ovaj program u svom redovnom obrazovno – odgojnom programu.

Više o školi doznajte na mrežnim stranicama na adresi britishschool-zagreb.hr.

Tagged