medijska nagrada "večernjakova ruža" 2020

Večernjakova ruža, najstarija medijska nagrada prvi put održana u virtualnom izdanju

Prijenos ovogodišnjeg izdanja Večernjakove ruže, najstarije i najprestižnije medijske nagrade u Hrvatskoj mogli smo pratiti na dosad neviđen način – nominirani su se videovezom javljali iz svojih domova! Tako su gledatelji u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji osjetili dašak glamura uz poštivanje svih mjerila socijalnog distanciranja. Jedna je od posljedica pandemije korona virusa i ta da su od ožujka otkazane i odgođene sve manifestacije i koncerti kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, ali to nije spriječilo organizatore da zaslužnima na jedinstven način dodijele Večernjakove ruže.

Bez obzira na pandemiju, dobre energije i zabave nije nedostajalo

Večernjakova ruža dodijeljena je u sedam kategorija: za TV osobu godine, radijsku osobu godine, glumačko ostvarenje godine, glazbenika godine, TV emisiju godine, radijsku emisiju godine i novo lice godine.

Radijskom emisijom godine proglašena je emisija Povratak u budućnost s radija HRT – HR 2, dok su Ružu za najbolje radijske voditelje osvojili Marko Bratoš i Hrvoje Kečkeš s Narodnog radija.

Nagrada za novo lice godine pripala je mladoj glumici Tari Thaller. U kategoriji glumačkog ostvarenja godine slavila je
Jelena Miholjević, dok je glazbenikom godine proglašen Tony Cetinski. Emisija Provjereno osvojila je Ružu za najbolju TV emisiju u protekloj godini, dok je Zoran Šprajc proglašen najboljim TV licem.

Svečanost dodjele vodili su Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, a nastupile su neke od naših najvećih glazbenih zvijezda. Ovu posebnu večer dodatno su zajedničkim nastupom uveličali Let 3 i Tereza Kesovija, koji su izveli pjesmu Sam u vodi, a osim njih nastupili su Tony Cetinski i klapa Sebenico, koji su izveli Ti, samo ti, Psihomodo pop nastupio je s pjesmom Sve će biti u redu, a Nina Badrić otpjevala je Za dobre i loše dane.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -