vbz književna nagrada 2021

VBZ nagrada 2021 – tko će imati najbolju knjigu i osvojiti 100.000 kuna?

Manje od mjesec dana ostalo je do zaključenja natječaja “VBZ nagrada” za najbolji neobjavljeni roman, a koja se 2021. godine dodjeljuje 17. put! Tako su svi autori koji žele objaviti roman pozvani da do 20. veljače 2021. godine pošalju svoje rukopise na adresu izdavačke kuće V.B.Z. i time konkuriraju za nagradu.

Od samih početaka ova se nagrada pokazala kao izvrsna odskočna daska za dosad neobjavljivane autore, ali i kao veliko priznanje za one već afirmirane.

Pobjedniku natječaja VBZ književna nagrada za najbolji roman će pripasti novčana nagrada od 100.000 kuna (najveća nagrada na ovim prostorima) koja se dodjeljuje za književno stvaralaštvo, ali i mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži i ponovi uspjeh dosadašnjih pobjednika.

O pobjedniku će odlučivati žiri koji djeluje u sastavu Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Vanja Kulaš, Mile Stojić i Drago Glamuzina.

Pobjednički romani VBZ natječaja 2018. i 2019. su doživjeli svoja engleska izdanja

Istaknimo samo da su pobjednički romani 2019. i 2018. – Katarina, Velika i Mala Olje Knežević i Divljakuša Marine Šur Puhlovski – doživjeli i svoja engleska izdanja. Također, Divljakuša se našla u finalu Nagrade Fran Galović, a prema pobjedničkom romanu Lade Vukić Specijalna potreba izvedena je predstava u HNK-u Zadar.

Roman Marine Vujčić Susjed uprizoren je na kazališnim daskama Studija Exit, a prema Brdu Ivice Prtenjače, čije je englesko izdanje konkuriralo za International Dublin Literary Award 2018, a upravo je objavljeno i na njemačkom jeziku, snima se dugometražni igrani film.

Osim brojnih pohvala struke, nagrađeni romani visoko su pozicionirani među najčitanijim domaćim naslovima. Zato pozivamo sve autore da se prijave na ovogodišnji natječaj kako bi se nizu uspješnih romana dodao još jedan odličan naslov! Više informacija doznajte na mrežnim stranicama VBZ-a na adresi vbz.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - -