kali lago - uši na tračnice - 2019.

Kali Lago, zagrebački akustični sastav, predstavlja prvi singl “Uši na tračnice” – jedinstveni spoj akustike i rapa

Kali Lago je zagrebački akustični sastav osnovan krajem 2018. godine. Njega čine Filip Smokvina (solo gitara i prateći vokal), Marin Novak (ritam gitara i glavni vokal), Marin Lisjak (bas gitara) te Marko Šturman (perkusije i prateći vokal. Prvi singl s nadolazećeg autorskog albuma, pjesma “Uši na tračnice” nastala je prijateljskom suradnjom s reperom Martinom Bajsićem iz zagrebačkog benda Bruto Geto.


S dodatkom Bajsićevog repanja, u njoj se nalaze svi elementi koji određuju Kali Lago kao sastav. Tu je naglašeno akustični live zvuk i eksperimentiranje sa alternativnim štimovima gitare. Tu su i strukturno atipične pjesme, troglasni zborski back vokali i natruhe etno glazbe. A sve kroz kombinaciju različitih perkusija i sve učvršćeno električnim basom.

A kao specijalna gošća, tj. njezin glas, pojavljuje se Mirela Matković

A taj glas možete svakodnevno čuti u zagrebačkim tramvajima tijekom najava stanica. Pjesme za nadolazeći album snimljene su uživo u Greenwood Studiju pod budnim okom producenta Antonina Šimića. Uz ritmove nove pjesme Uši na tračnicama očekujte nove glazbene uratke i album, a uskoro će biti najavljene i koncertne promocije.

“Ovim se putem želim zahvaliti u ime svog sastava svima uključenima u stvaranju pjesme. Osobito se zahvaljujem našim prijateljima Martinu Bajsiću, Antoninu Šimiću i Vedranu Husremoviću. A najviše spikerici Mireli Matković na posudbi svog glasa. Ubrzo nakon objave ovog singla nastavljamo sa objavljivanjem i snimanjem novih pjesama kako bismo što prije završili svoje prvo izdanje”, poručio je Marin Novak, pjevač benda Kali Lago. A više o bendu doznajte na njihovoj Bandcamp stranici.

Video: Kali Lago – Uši na tračnice

Tagged