una tv - nova regionalna televizija - logotip - 2021.

UNA TV – nova regionalna televizija jedinstvenog koncepta kreće u utorak, 21. prosinca

U Hrvatsku stiže UNA TV – nova televizija kreće u utorak, 21. prosinca 2021. godine! Gledatelje očekuje jedinstven koncept regionalne televizije – sjajan program, vrhunski produkcijski standardi i najveće zvijezde! Spektakularna glazbena natjecanja, neviđene večernje i dnevne talk show emisije… Uzbudljivi reality programi, pouzdani informativni i dokumentarni sadržaj, vrhunske serije, filmovi i kvizovi…

U Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru stiže jedinstven doživljaj televizijskog sadržaja. U prvoj fazi emitiranja u Hrvatskoj će se program UNA televizije moći će pratiti putem specijalno kreiranih smart TV aplikacija. To su aplikacije Samsung, LG, AndroidTV, Amazon Fire TV i HbbTV, a one se mogu instalirati na TV uređaje.


“Program naše medijske kuće, unatoč dozvolama za emitiranje i najavljenog programskog sadržaja, nije uvršten u ponudu ni jednog kabelskog distributera u Hrvatskoj. Kako je naš strateški cilj orijentiran tehnologijama posljednje generacije, emitiranje programa nije uvjetovano samovoljom operatera. Tako nam ove prepreke ne predstavljaju iznenađenje. Shvatit ćemo ih kao izazov i dodatni poticaj da u potpunosti osvojimo milijunsko gledateljstvo. Kvaliteta, relevantnost, punokrvno istraživačko novinarstvo, šarolikost programskih sadržaja i najviši produkcijski standardi. To je UNA, televizija koju ćete gledati bez da trepnete!”, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

UNA TV pažljivo i detaljno pristupa realizaciji svjetskih show programa

Imajući u vidu ambiciozan plan i izuzetno zahtjevne tehničko-produkcijske formate, UNA TV pažljivo i detaljno pristupa realizaciji svjetskih show programa koji će postepeno ulaziti u programski repertoar. Stoga će UNA TV od utorka, 21. prosinca, laganim tempom uvoditi svoje adute koji će zasjati punim sjajem od početka 2022. godine.

UNA prema svojim tehnološkim performansama “pokreće budućnost” na regionalnoj medijskoj sceni. A to namjerava postići kroz tehnologiju nove generacije – NextGenTV. Ova tehnologija donosi najvažniju prednost – slobodu izbora programskog sadržaja za sve korisnike. Oni u svakom trenutku mogu birati kada, što i na kojoj platformi gledati, neovisno od kabelskih distributera.

Iza ovog projekta stoji tim od 500 najvećih medijskih profesionalaca

A svi oni su svoju karijeru gradili u najutjecajnijim svjetskim i regionalnim medijskim kućama. Regionalne glazbene i glumačke zvijezde i poznata televizijska lica također će biti dio raznolikog i prvoklasnog programa. Tako ćemo legendarnog Harisa Džinovića upoznati u potpuno drugačijem svjetlu. Predstavit će se i poznati glumci mlađe generacije – šarmantna Sementa Rajhard i karizmatični Andrija Kuzmanović. Njihovi zabavni formati postat će neizostavni dio vaše svakodnevice.

U timu UNE gledat ćemo i sjajnu Ivanu Paradžiković, eksperta za istraživačko novinarstvo. Najvažnije informacije i aktualnosti iz zemlje i svijeta svakodnevno će prenositi renomirani profesionalci iz redakcije informativnog programa – Lana Gašparac i Josip Šarić. Popularni voditelj Frano Ridjan, atraktivna Maja Bajamić, simpatični glumac Stefan Bundalo, kao i šarmantna novinarka i voditeljica Dejana Rosuljaš također će biti dio postave televizije UNA.

Projekt se zasniva na najsuvremenijim digitalnim tehnologijama

A to uključuje i televiziju visoke rezolucije (HD TV) i decentralizirano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza. Tu je i vrhunska studijska produkcijska tehnika s daljinski kontroliranim i robotiziranim kamerama. Posebna pažnja posvećena je do sada u svijetu neviđenom stupnju implementacije virtualne stvarnosti (VR) u produkciji živog TV programa s najnovijim dizajnerskim i tehničkim rješenjima. Dodajmo da će se program emitirati iz četiri virtualna studija u Zagrebu, Beogradu, Banjoj Luci i Sarajevu. Za potrebe snimanja izuzetno zahtjevnih show programa UNA TV ima i dva velika studija u Zagrebu i Beogradu.

Brend UNA inspiriran je rijekom Unom, koja “dodiruje i spaja narode i države”. Iza ove jedinstvene regionalne medijske platforme nalaze se Foundcenter Investment GmbH iz Berlina i tvrtka Infinity Media iz BiH. UNA predstavlja revolucionarni iskorak kada je riječ o inovacijama i programskom sadržaju. Dodajmo da je ovo jedan od najvećih i najkompleksnijih pothvata na regionalnoj medijskoj sceni u posljednje vrijeme. Više informacija o ovoj novoj televiziji doznajte na njihovom Youtube kanalu.

UNA televizija – kako i gdje gledati live stream program?

Od utorka, 21. prosinca 2021. godine UNA TV dostupna je u pet zemalja regije – u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Program možete pratiti putem posebnih aplikacija na Smart TV-u (LG, Samsung, AndroidTV, Hbb TV, Amazon fire TV…), a njih je moguće preuzeti sa interentskih trgovina. Također, live stream programa UNA TV možete gledati na mrežnoj stranici na adresi una.world. Napominjemo da je za gledanje preko mobitela (pametnih telefona), tableta ili laptopa potrebna je povezanost s internetom.

Projekt UNA televizija posvećuje posebnu pozornost implementaciji virtualne stvarnosti u produkciji TV programa uživo. Nudi razne sadržaje poput glazbenih natjecanja, talk show emisija, informativni sadržaj i drugih. Uvedena je tek prva faza UNA TV-a, koja bi se trebala do početka 2022. godine do kraja razviti. UNA TV je inspirirana rijekom Unom koja dotiče susjedne zemlje i spaja ih, a iza ove regionalne platforme stoje Foundcenter Investment GmbH iz Berlina i Infinity Media iz Bosne i Hercegovine.

Video: UNA TELEVIZIJA – od 21. prosinca gledaj bez da trepneš!

Tagged