canary black :: romina tonković :: 2022.

U Zagrebu se snima “Canary Black”, film redatelja Pierrea Morela s glumicom Kate Beckinsale u glavnoj ulozi!

Trenutno se na raznim lokacijama u Zagrebu snima “Canary Black”, novi film francuskog redatelja Pierrea Morela s glumicom Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. Za distribuciju filma je zadužen Blitz film, a kino premijera se očekuje krajem 2023. ili početkom 2024. godine. Podsjetimo, režiser Pierre Morel je publici poznat po uspješnim akcijskim kino hitovima. Spomenuti ćemo “96 sati” s Liamom Neesonom, “From Paris with Love” s Johnom Travoltom, “Peppermint” s Jennifer Garner u glavnim ulogama i fantastični SF “District 13” koji je producirao Luc Besson. A sve to garantira napetu priču i mnoštvo akcijskih scena uz vizure našeg glavnoga grada u kojima će gledatelji u budućnosti uživati na velikom platnu.

Kate Beckinsale u ovom špijunskom trileru filmu igra vrhunsku agenticu CIA-e Avery Graves. Nju teroristi ucjenjuju kako bi izdala vlastitu zemlju, ali i time spasila svog otetog muža. Odsječena od cijelog svog tima, ona se okreće svojim kontaktima iz podzemlja. Oni joj pomažu da uopće preživi, ali i da što prije pronađe ono što otmičari žele. Podsjetimo, Kate Beckinsale je engleska glumica s američkom adresom. Svjetsku slavu je stekla 2001. godine filmom Pearl Harbor, a nakon dugogodišnje uspješne karijere u kojoj uz akcijske spektakle niže i uloge u manjim dramskim filmovima, glavnom ulogom u filmu Canary Black vraća se žanru akcijskih filmova. Kate možete pratiti putem njezinog Instagram profila.

Ipak, kako bismo zaista saznali koja uloga je dodijeljena našem glavnom gradu, trebat ćemo pričekati još neko vrijeme. Dodajmo da su snimanja na raznim lokacijama po Zagrebu krenula u subotu, 22. listopada 2022. godine, a sve će trajati narednih 50-ak dana. Dodajmo da je to jedan od najvećih projekata koji se snima u Hrvatskoj posljednjih godina, no zasigurno je najveći koji se ikada snimao u Zagrebu.

Na projektu “Canary Black” stalno je angažirano više od 350 hrvatskih filmskih djelatnika

kate beckinsale :: 2022.

Dodajmo da su oni većinom stanovnici Grada Zagreba, što znači da zagrepčani čine čak 95% ukupne ekipe filma. Također, angažirano je 14 hrvatskih glumaca i glumica, a jednu od glavnih uloga igra hrvatska glumica Romina Tonković. Više o Romini doznajte putem njezinog Instagram profila.

Svakako je važno napomenuti da su i na autorskim pozicijama angažirane hrvatske filmašice. To su Nikolina Kostanjšek kao kostimografkinja filma te Tatjana Tomšić kao majstorica maske i specijalnih efekata maske. Uz glumice i glumce na projektu će biti angažirano oko 1200 statista.

Budući da će se veliki dio scena snimati noću na zagrebačkim ulicama, snimanje nekih akcijskih scena zasigurno će izazvati veliku pozornost građanki i građana. Isto tako, za potrebe snimanja postojat će i određena privremena ograničenja pristupa i prolaza pojedinim lokacijama. A za to je filmska ekipa zamolila razumijevanje.

Tagged