trokut jazz band I 2022. I foto: marina uzelac

Trokut, jedan od naših najzanimljivijih eksperimentalnih jazz sastava, predstavlja live session

Trokut, jedan od naših najzanimljivijih eksperimentalnih jazz sastava, predstavlja live session! Na njemu se nalaze tri pjesme, a snimljene su u Zagrebačkom plesnom centru. Session donosi pjesme “Waiting Hours”, “Boi” i “Temptation” koje se nalaze na aktualnom EP-u benda “Rotate, Align”. Dodajmo da će one biti nezaobilazni dio koncertnog repertoara Trokutove nadolazeće ljetne turneje. Session je objavljen u sklopu platforme Eksperiment koja se bavi promocijom nezavisne domaće glazbene scene.


Objava sessiona dolazi kao nastavak promocije kritički priznatog EP-a Rotate, Align objavljenog u veljači 2022. godine. On ujedno i najavljuje nadolazeću turneju benda čije će koncertne postaje biti obznanjene uskoro. Ljetna turneja bit će usmjerena na aktualno izdanje i promociju novog zvuka obogaćenog elementima elektronike, rocka i trip-hopa. Trokut čine Ana Čop na vokalu, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. Više o jazz bendu Trokut doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Eksperiment je YouTube platforma za promociju nezavisnih hrvatskih glazbenika. Njihov produkcijski tim čine Lucian Mirdita, Dominik Kisić, Ivan Grgić, Krešimir Strbad i Andrija Tomić. Eksperiment live session zamišljen je kao snimanje izvedbi u jednom pokušaju, bez ponavljanja i uređivanja, a Trokut je, kao gost nove epizode treće sezone, otkrio svoj najjači adut – vrsno muziciranje, uzajamno razumijevanje i skladno glazbeno nadopunjavanje, što dodatno potvrđuje lovorike domaćih i stranih kritičara i zanimanje publike za njihovu pitku varijaciju eksperimentalnog jazza. Eksperiment možete pratiti na njihovoj Youtube stranici.

Video: Eksperiment #13: Trokut

Tagged