elector 2021 - tvornica kulture zagreb - foto: filip kovačević

Trijumf domaće elektronske glazbe – u Tvornici dodijeljene prve nagrade Elector!

Sjajna glazba, veliki party i dvorana ispunjena odličnom atmosferom obilježili su dodjelu prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector! Na priredbi održanoj u četvrtak, 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, saznali smo tko ide kući bogatiji za statuu koja još jednom potvrđuje njihov rad u protekloj godini.

Žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu nije imao nimalo lak posao. A tako je bilo obzirom na produktivnost domaće elektroničke scene. No, uspjeli su odabrali najbolje od najboljih!


Gusto je bilo u kategoriji Album/kompilacija godine

Zanimljivo je da je nagrada dodijeljena za dva izdanja zbog identičnog broja glasova žirija. U ovoj prestižnoj kategoriji slavile su kompilacije Eddy Ramich Presents Croatian Blue te Croatia Earthquakes Relief Project. Filip Motovunski slavio je u kategoriji Remiks godine zahvaljujući pjesmi Dubbing With The Observer izvođača King Tubby & The Observer All Stars.

Titula Eventa godine otišla je u ruke festivala Wake The Lake, održanog na Lokvarskom jezeru u ljeto 2021. godine. Petar Dundov & Gregor Tresher zahvaljujući pjesmi Ubermod imaju Techno singl godine, a House singl godine Jan Kinčl i Regis Kattie za Suede. Titula Bass singla godine otišla je u ruke Egolessa za pjesmu Thank you (Hvala).

Elector za debitanta godine dobio je Karlo Pavlović

Proglašen je u debitant godine, a pohvalu novinara u kategoriji New (S)elector godine osvojio je Time to Sleep, odnosno Karlo Pavlović. Dodijeljena je i nagrada publike za najboljeg DJ-a, a pripala je Insolate.

Prvu dodjelu Electora svojim nastupima uveličali su Jan Kinčl, Fikcio Monger, Petar Dundov, Antonio Žuža te DJ Jock. Dodajmo da iako zbog trenutačne epidemiološke situacije nije bilo publike u samoj dvorani, party je ispunio sva očekivanja okupljenih. Više i nagradi doznajte na mrežnim stranicama na adresi nagradaelector.hr.

Video stream: Dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector

Tagged