tomica jadronja 2019

Treća samostalna izložba ulja na platnu “U potrazi za čudesnim” umjetnika Tomice Jadronje u Frida Hair Salonu

Otvorena je treća samostalna izložba ulja na platnu slikara Tomice Jadronje pod nazivom “U potrazi za čudesnim” u Frida Hair Salonu. Zahvaljujući želji vlasnika da povežu dvije umjetnosti i kreativnom stvaralaštvu autora, svi posjetitelji Frida Hair Salona (Trg Drage Iblera 5) do 31. siječnja 2020. godine moći uživati u umjetničkim djelima koja prikazuju vrtlog emocija proizašao iz imaginarnog svijeta umjetnika. Iz želja da umjetnost postane sastavni dio frizerskog studija, koji je i dobio ime po poznatoj meksičkoj umjetnici Fridi Khalo, došlo je do suradnje sa slikarom Tomicom Jadronjom. Ovo je prva takva suradnja, no zasigurno ne i posljednja jer se slični umjetnički projekti i izložbe očekuju i u budućnosti kako bi svaki posjet Frida Hair Salonu bio poseban doživljaj.

“Igra bojama, volumenom i strukturom sastavni je dio stvaranja u frizerskom poslu pa volim reći kako je naša profesija zapravo primijenjena umjetnost kose. Drago mi je što smo ugostili ovu predivnu izložbu u našem salonu te u duhu filozofije koju njegujemo našim klijenticama i klijentima omogućili da uživaju u slikama koje će krasiti zidove salona narednih mjesec dana”, rekla je Marina Ivanković, vlasnica Frida Hair Salona i hair stilistica.

Kako u likovnoj umjetnosti, tako i u oblikovanju kose, kreativnost, individualnost i inovativnost sastavni su dio svakog stvaralaštva. U Frida Hair Salonu uz visoke estetske vrijednosti, veliku pažnju poklanjaju i kvaliteti proizvoda za njegu i bojanje kose pa je njihov izbor svjetski poznati brand Schwarzkopf Professional.

O autoru – Tomica Jadronja

Tomica Jadronja rođen je 1972. godine u Šibeniku. Srednju školu završava kao prirodoslovno – matematički tehničar te 1994. godine upisuje Umjetničku akademiju u Splitu. Diplomirao je 2000. godine i postao profesor likovne kulture.

Nakon nekoliko poslova na mjestu grafičkog dizajnera, počinje raditi u školama kao učitelj likovne kulture od 2002. na području Karlovačke, a zatim Zadarske i Šibensko – kninske županije sve do konačnog odredišta u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Sada radi u OŠ Slatine i OŠ Gornja Poljica.

Prvi put samostalno izlaže 2005. god. u karlovačkoj Knjižnici za mlade s crtežima nastalim za vrijeme studiranja. Drugu samostalnu izložbu organizira 2009. god. u Gradskoj knjižnici Karlovac i 2010. god. u Gradskoj knjižnici Šibenik, sa slikama riječnih krajolika širom Hrvatske. Sudjeluje na likovnim kolonijama u Bolu na Braču, Samoboru, Žakanju, Bihaću i na zajedničkim izložbama u Splitu, Šibeniku, Samoboru, Bolu na Braču, Brijunima, Puli, Karlovcu i Osijeku.

Na MDF u Šibeniku u dva navrata vodio je likovne radionice za djecu. Bio je voditelj ŽSV likovne kulture Karlovačke županije u periodu od 2006. do 2010. god. te recenzent udžbenika Školske knjige za likovnu kulturu.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -