europa | jan kopriva - unsplash | 2023.

TOP 5 mjesta u Europi koje bi loto milijunaši trebali posjetiti

Zanimaju vas prekrasna mjesta koje Europa ima za ponuditi i imate popis mjesta koja želite posjetiti? Pogledajte i naš prijedlog TOP 5 mjesta u Europi koje jedan loto milijunaš treba posjetiti! Europa je prepuna zanimljivih mjesta, neka su davno otkrivena i prepuna turista, a poneka još čekaju skrivena od masovnih dolazaka. Neka su mjesta stvorena za obilaske u toplo doba godine, a neka pak ljepotu svog krajolika pokazu tek kad su prekrivena snijegom ili pak ledom. 


Colmar – gradić u koji ćete se zaljubiti

Zasigurno ste već mnogo puta čuli: “U ovo ćeš se mjesto zaljubiti na prvi pogled!”. A u slučaju Colmara to je zaista točno, a evo i zašto. Colmar je małi gradić u francuskoj regiji Alsace, a 2020. godine proglašen je najboljom europskom destinacijom. Osim toga, ovaj se gradić hvali i titulom najsunčanijeg grada u cijeloj Francuskoj. Dakle, Colmar nudi klimatske uvjete kakve samo možete poželjeti. Ovo pitoreskno mjesto odlikuju malene kućice sa šarenim fasadama i specifičnim drvenim gredama. Kroz Colmar prolazi rijeka Lauch, a brojne slastičarnice, kafići i restorani smješteni su uz rijeku čije su dvije obale povezane brojnim mostićima.

Spačvanska šuma – dom hrasta lužnjaka

Istok Hrvatske obiluje mjestima koja vrijedi posjetiti i u kojima se vrijedi zadržati. Spačvanska šuma na samom istoku Hrvatske, u Vukovarsko-srijemskoj županiji jedno je od takvih mjesta. Ova šuma najveća je šuma hrasta lužnjaka u Europi, prostire se na više od 40 tisuća hektara, a krasi ju i više od 18 kilometara vodenog toka. Ukoliko ste ljubitelj netaknute prirode sa željom za aktivnim odmorom, ovo je mjesto baš za vas. Specifičnost ove šume su i virovi u njenoj unutrašnjosti koji još uvijek nisu u potpunosti objašnjeni. Ovi virovi, naime, mijenjaju vodostaj, nisu dio rijeke te predstavljaju svojevrsan prirodni fenomen. 

Svalbard – norveško otočje na pola puta između norveškog kopna i Sjevernog pola

Svalbard predstavlja otočnu skupinu u Arktičkom oceanu koja predstavlja najsjeverniji naseljeni norveški teritorij. Longyearbyen je administrativno središte Svalbarda te predstavlja i najsjeverniji grad na svijetu. Na Svalbardu živi oko 2000 stanovnika, a zbog velikog broja polarnih medvjeda, izvan naseljenog mjesta nije dozvoljeno izaći bez naoružanja. Čak je 60% Svalbarda prekriveno snijegom, a s obzirom da je ovo otočje smješteno sjevernije od Arktičkog kruga, u gradu Longyearbyen polarni dan traje od 20. travnja do 23. kolovoza, a od 26. listopada do 15. veljače traje polarna noć.

Jedna od zanimljivosti otočja je da ovdje nije dozvoljeno umrijeti. Naime, zbog stalno smrznute zemlje ukopi nisu dozvoljeni, a starije se potiče na odlazak u Norvešku. Također, znate li da na Svalbardu nema banke? To za vas kao novog loto milijunaša zasigurno neće predstavljati nikakav problem! Ohrabrite se igrati loto, provjerite koji su najnoviji loto rezultati. I uputite se u neka nova prostranstva prekrasne Europe!

Prolaz divova u Sjevernoj Irskoj

Otprilike 40.000 bazaltnih stupova predstavlja prirodni rezervat pod nazivom Prolaz divova, smješten kraj Bushmillsa. Zbog specifičnih oblika i strukture ovo je mjesto uvršteno na UNESCO-vu listu Svjetske baštine. Legenda kaže da je stijene izgradio div, a zapravo su rezultat formiranja nakon vulkanske erupcije. Ovo čudo prirode zaista vrijedi posjetiti!

Oulanka – nacionalni park koja podsjeća na krajolike iz “Kronika iż Narnije”

Oulanka nacionalni park u Finskoj magično je i mistično mjesto koje svojim krajobrazom podsjeća na filnske Kronike iż Narnije. Ukoliko ste ljubitelj aktivnog odmora i aktivnosti po još neistraženim putevima, ovo je mjesto upravo za vas, posebice kada je prekriveno debelim snijegom. Naići ćete ovdje na kraj svijeta u Oulanka kanjonu te uživati u avanturama prelazeći visećim drvenim mostovima. Svijet je prepun neistraženih mjesta, te onih više ili manje poznatih. Zašto ne biste provjerili koji su Eurojackpot rezultati zadnjeg kola te se otisnuli na savršena mjesta koja Europa nudi, a koja svakako valja posjetiti!

Tagged