tony lee king / 2021.

Tony Lee King, hrvatski kralj bluesa, predstavlja pjesmu “Too Many People”

Tony Lee King, dobitnik godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni, predstavlja singl i spot “Too Many People”. Prekrasna pop-blues balada je snimljena u londonskom studiju Leif Storm Studio, u produkciji Michaela Messera i Richarda Causona. Dodajmo da je Causon vrhunski studijski glazbenik, koji je surađivao s Ethanom Johnsom, Tomom Jonesom, Kings Of Lion i mnogim drugim poznatim glazbenicima.


Autor glazbe je Tony Lee King, tekst je napisala M. C. Queen, a aranžman su napravili Richard Simon Causon i Michael Messer. Pod redateljskom palicom Ivana Teskere je na zagrebačkom Štrosu, u elegantnoj crno – bijeloj tehnici, snimljen zanimljiv i emotivan videospot.

Tony Lee King ima “ima kartonsku kutiju s 50-ak kaseta autorske glazbe”

“Na tim kazetama ima barem dvije do tri neobjavljene pjesme po kaseti. To su stotine ideja… A jedna od tih je bila i Too Many People, koja postoji već skoro dvadeset godina. Pjesma govori o svijetu koji često ne prepoznaje prave ljude i većina talentiranih ili samo dobrih ljudi prođe lošije u životu. Riječ je o autobiografskoj pjesmi, napisanoj nakon negativnih iskustava doživljenih s raznim ljudima iz glazbene industrije. No, ne predajem se, idem i dalje svojim putem, optimističniji nego ikad prije”, rekao je Tony Lee King.

Dodajmo da je Tony u svojoj bogatoj dugogodišnjoj karijeri objavio pet albuma. A svirao je i brojne koncerte i festivale u mnogim europskim zemljama. Bio je u Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji…  Kao predstavnik Hrvatske nastupio je i na najvećem svjetskom blues natjecanju, International Blues Challengeu, u kolijevci bluesa, Memphisu.

Legendarni Boško Petrović bio je prvi koji je prepoznao Tonyjev talent

Boško mu je objavio mu debitantski album te mu pružio priliku da se predstavi široj javnosti u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Tony je snimio i duet s Neletom Karajlićem na pjesmi Stanje šoka, koja je objavljena na albumu Dok čekaš sabah sa šejtanom grupe Zabranjeno pušenje. Jedan od najznačajnijih glazbenih kritičara, Dražen Vrdoljak, još je 2000. godine Tony Lee Kinga nazvao “hrvatskim glasnogovornikom bluesa”.

Uz ljubitelje bluesa, glazbene kritičare te radijske urednike diljem svijeta, njegovu virtuoznost prepozala je i struka. Tako je Tony Lee King početkom 2021. primio veliko priznanje od Hrvatskih blues snaga. Dobitnik je godišnje nagrade za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni. Naravno, Tony ne misli stati na tome. Velikogoričan pravog imena Antonio Čulina priprema nova izdanja i uvelike doprinosi činjenici da hrvatski blues ima svoje zapaženo mjesto na europskoj i svjetskoj blues sceni. Više o Tonyju dozajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Tony Lee King – Too Many People

Tagged