mladen medak gaga & tomislav goluban - svi mi vele | 2023.

Tomislav Goluban i Mladen Medak Gaga, nakon desetak godina prijateljstva i raznih glazbenih pokušaja, napokon su realizirali pjesmu “Svi mi vele”

Nakon desetak godina prijateljstva i raznih glazbenih pokušaja, Tomislav Goluban i Mladen Medak Gaga, zahvaljujući nikad otkrivenoj bogatoj baštini glazbenog sastava Ambar, realizirali su pjesmu i videospot “Svi mi vele”. Riječ je o tradicionalnoj melodiji Bilogore kojoj je Goluban dodao zagorski štih…

“Je, al’ to i nije baš tak kak… Zapravo smo Robert Boldižar, violinist Zabranjenog pušenja i ja pred desetak godina obradili bilogorske narodne pjesme. Jedna od njih je i ova Svi mi vele, a dodat ću, potom smo i oformili etno bend Ambar. Unatoč raznim odobravanjima i tapšanjima po ramenu, kao i uobičajenim obećanjima, izostala je potpora koja je uz još neke pojedinosti rezultirala prestankom rada na tom projektu”, rekao je Mladen Medak Gaga.

“E, a onda je Tomek u kombiju Zabranjenog pušenja iz Robijevog mobitela čuo tu pjesmu pa mu je pala na pamet ideja da ju malo preuredi. Zapravo, to je obrada dviju bilogorskih pjesama – Svi mi vele da sam iz Kapele i Taraban. A one su uz novi tekst zaživjele u ovoj sad (b)luzerskoj verziji. No, ‘ko zna. Možda bu još toga, ak’ se ljudima svidi”, dodao je Mladen Medak Gaga. Više o Tomislavu Golubanu i njegovoj glazbi doznajte na mrežnoj stranici na adresi goluban.com.

VIDEO SPOT: Tomislav Goluban ft. Mladen Medak Gaga – Svi mi vele

Tagged