tidal pull - uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini - 2022.

Tidal Pull, zagrebački big indie bend, predstavlja album prvijenac “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”

Tidal Pull, zagrebački big indie bend, izdao je album prvijenac naziva “Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini”. Dodajmo da je album popraćen singlom “Nasljednici tihe riječi” i pripadajućim spotom. Nakon tri prethodna singla i spota – “Dezen (Ljetna pjesma za nesretan rođendan)”, “Privitak” i “Dobro jutro, Jenny Lewis”, konačno je na red došao i album.


Tidal Pull, utemeljitelji i ekskluzivni predstavnici “big indie” žanra, sviraju na engleskom, a pjevaju na hrvatskom. A sada ciklus singlova završavaju svojim albumom prvijencem. Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini sadrži devet pjesama posvećenih “ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima Zagrebačke županije“. 

Oni sviraju glazba koju “čuješ kad nađeš još pomfrita na dnu vrećice iz Meka”

Album prati i posljednji singl s albuma naziva Nasljednici tihe riječi. Spot koji potpisuje Dario Tošić možete pogledati na njihovom YouTube kanalu, a singl je dostupan na svim streaming servisima. Centralnu ulogu u spotu igra Klara Rihtar. Za miks singla i albuma zaslužan je Luka Dabro, a za artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković.

Kao i uvijek do sad, Tidal Pull se opisuju kao “glazba koju čuješ kad nađeš još pomfrita na dnu vrećice iz Meka”. A ovoga puta napominju da njihov standardni nagovještaj “ako se album ne desi, znači da se nama nešto desilo” više ne vrijedi. Od sad je aktualno “ako se drugi album ne desi, znači da se nama nešto desilo”. Više o ovom big indie bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Tidal Pull – Nasljednici tihe riječi

Tagged