the voice hrvatska 2023 | mentori

The Voice Hrvatska 2023 – u drugoj emisiji smo mogli vidjeti veliku želju, sjajne izvedbe, tremu, nadu, ali i vrlo raspoloženu publiku

Na Prvom programu HRT-a u subotu, 18. studenog 2023. godine emitirana je druga emisija nove sezone “The Voice Hrvatska”. Velika želja, sjajne izvedbe, trema, nada i raspoložena publika, tako bismo najkraće mogli opisati ono što smo vidjeli. A sve je počelo je s mentorima i njihovim komentarima.


“Količina pozitivne energije koja je iskonska jednostavno je nezamjenjiva”, “Urban je novi tip, ali mi se čini da se jaaaako udomaćio”, “Gađat ću ga kokicama!”, “Vanna je vokalni monstrum koji se ne predaje”, “Malo je se bojim, ali nadam se da će me proć kroz vrijeme”, “Dino je zanimljiv kao osoba, a kao mentor vidjet ćemo kako će funkcionirati”…

To je samo dio “komplimenata”, odnosno onoga što su mentori rekli jedni o drugima na početku druge emisije audicija u novoj sezoni The Voice Hrvatska 2023, koja je počela prošle subote, 11. studenog. Ukratko, Vanna, Davor Gobac, Damir Urban i Dino Jelusić sjeli su u svoje crvene fotelje mentora. I show je mogao početi!

I u drugoj emisiji The Voice 2023 bilo je mnogo dobrih vibracija i mnogo pozitivne energije

Prvi je nastupio Ante Zuanović i u predstavljanju o sebi rekao: “Nisam Željko Bebek, a nisam ni Frank Zappa. Iako znam da me zbog izgleda uspoređuju s njima.” Iznimno simpatičan Ante izveo je Pismo ćali, emotivnu pjesmu Vice Vukova koju je Vanna nazvala “našim kulturnim naslijeđem”: “Kao takva, uz originalnu interpretaciju, jednostavno je nedostižna koliko god je netko dobro izveo.” Publika je sjajno reagirala na Antin nastup. No to, nažalost, nije bilo dovoljno da se mentori okrenu. Razočaranje publike bilo je vidljivo i prilično je burno reagirala na to što Ante Zuanović nije prošao.

Gabriela Braičić ima samo 18 godina, a odnedavno je studentica Glazbene akademije. Voli sve vrste glazbe, a nastup je posvetila svome nedavno preminulom djedu. Njezin izbor bila je Aretha Franklin u verziji Jennifer Hudson i pjesma Aint’ no Way. Gobac, Dino i Vanna okrenuli su se gotovo u isti tren, a u showu The Voice imali smo i prvi slučaj blokade. Nju je uveo novi mentor Urban, bez obzira na njegovo oduševljenje ovim zaista posebnim nastupom.

Naime, ako se mentora blokira, prije nego se odlučio okrenuti, on ne može uzeti kandidata u svoj tim. “Jako dobro. Ja čak i ne znam koju si pjesmu pjevala, ali morao sam se okrenuti čim si se počela onako uzdizat… Bravo!”, komentirao je Gobac ovaj sjajni nastup. “U dvije minute donijela si mi sreću u život”, dodao je Dino. A bez obzira na komplimente svih, Gabriela Braičić je odabrala Gopca za svog mentora.

Publika je i dalje mentorima zamjerala što nije prošao Ante Zuanović

“Taj neki čudni osjećaj koji te vuče, a ne znaš zašto, ne znaš ga objasniti, ali tu je. E, to je glazba!”, rekao je Teo Kifer predstavljajući se. Dolazi iz Rajsavca pokraj Požege, a na audiciji pratili su ga najbolji prijatelji i prijateljice. Vanna je prepoznala njegov glas i našao je mjesto u njezinu timu. “Tu je šefica, sretno momak!”, poželio mu je sreću u natjecanju na svoj način Gobac.

Nora Bago, koja je odrasla u Bolu na Braču, a živi u Splitu, kaže da nije voljela svoj glas. No, ipak se nekako naviknula na njega. Prije četiri godina pokušala je na Voiceu, ali tada je bila uplašena i nije prošla dalje. Ukratko, ona želi dokazati sebi da može i da ima “ono nešto”. Zato je i odabrala pjesmu Nore Jones, a želja joj je bila da se Dino odmah okrene. Nažalost, bez obzira na komplimente, mentori se nisu okrenuli. Izbor pjesme, prema njihovu mišljenju, jednostavno nije bio dovoljno dobar i dovoljno poseban i impresivan da pokaže njezin talent. “Baš je dobro što publika nije vikala buuuuuu. Da pitaš publiku, svi bi prošli“, komentirao je Gobac

Martin Kosovec sa svojih 18 godina vrlo ozbiljno shvaća glazbu i smeta mu površnost. Inspiracija mu je otac koji svira “milijun instrumenata”. Odlučio se za Sinatrin My Way, kako sam kaže, lektiru za svakoga tko želi pjevati. “Izvoli, uživaj”, riječi su Ane Tilić, asistentice koja sve natjecatelje posljednja ispraća na pozornicu. Martin je uživao i na kraju su mu se tri mentora okrenula tijekom posljednjih taktova pjesme, a on je izabrao Dinin tim. “Imaš stav kao da si sam sebi otac”, rekao je Dino i sa zadovoljstvom u svoj tim prihvatio ovog mladog čovjeka.

Večerašnji The Voice je dva puta imao čast čuti pjesme Arethe Franklin

Ponovno pjesma Arethe Franklin, ali smo ovoga puta čuli I Never Loved a Man u izvedbi Anđele Grubišin Ković. “Treba sjesti i brusiti, brusiti i brusiti”, komentirao je Dino. “Dobro si posložena cura i sve će doći na svoje”, rekla je Vanna i na neki način dala motivaciju da, bez obzira na to što nije prošla u ovoj fazi natjecanja, ne odustaje.

Lucija Stipanović ne voli da joj se govori što, kada i gdje, ali ipak došla je u ovaj uži krug audicije. Njezin izbor je bio Adele i pjesma To Be Loved. A Lucijina toplina šapta i glasa koji nosi emocije natjerala je sva četiri mentora da se okrenu i vide tko stoji iza toga fantastičnog glasa. Gobac, Vanna, Urban i na kraju Dino uputili su niz komplimenata za ovaj nastup i emociju koju je Lucija donijela. Bilo je i suza, a na kraju je Lucija Stipanović za mentora odabrala Urbana s kojim će dalje kroz show The Voice Hrvatska 2023.

Elvis Presley i Burning Love bio je izbor Marija Pavlića iz Zagreba, koji ni sam nije siguran koliko je gaža odsvirao po klubovima i kafićima. “Došao si iz Las Vegasa, a nisi Elvis. Reci, tko si”, komentirao je Gobac koji je dobio novog člana svojeg tima.

Brojni glazbeni talenti su u ovom showu pronašli svoje mentore

Sara Mustapić svira flautu, pjeva, voli mandolinu, uživa uz svoj orkestar iz Imotskog i odavno želi naučiti svirati što više instrumenata. A njezin otac skuplja starine i kod kuće imaju etno muzej koji je kulturno dobro Republike Hrvatske. Sara je izvela pjesmu Zemlja i stina Doris Dragović, ali bez obzira na želju i volju, trema je odradila svoje i nitko od mentora nije se okrenuo. “Ne može curu iz Imotskog zaplašiti nijedan naš komentar“, zaključila je Vanna.

Karla Arković izvela je pjesmu Stand Up, a okrenuli su se Vanna i Dino. Moćan glas s mnogo energije i želje jednostavno je “lomio” mentore. I tako je teška i izazovna pjesma, koja ide od dubina do visina, donijela Dini novu članicu tima. “O”dabrala sam ovu pjesmu jer je spektakularno teška”, rekla je Karla Arković nakon izvedbe. A ona ima 19 godina i dolazi s Brača. Kaže da je svog mentora Dinu odabrala jer ima istu majicu kao njezina pratnja.

“Želim da prođeš, ništa drugo. Ne želim da se razočaraš”, riječi su Aidina tate koji je, uz mamu, njezina najveća podrška na putovanju showom The Voice. All I Ask u izvedbi Aide Tokić donio je Urbanu novu članicu tima. “Puno toga još možeš otpjevati pa ćemo još puno toga preslušati i naći nešto”, rekao je Urban.

Ukoliko se propustili koju od emisija, njih možete pogledati na platformi HRTi

Pjesma Blackbirds legendarnih Beatlesa bio je izbor Ive Kralja iz Solina, povratnika u The Voice. On se odlučio vratiti bez velikih očekivanja, ali s velikom željom. Dodajmo da Ivo radi s djecom kao profesor glazbenog odgoja, a tijekom izvedbe sam se pratio na klaviru. I dodajmo, ovoga je puta našao mjesto u Vanninu timu, nakon što je u prošloj sezoni bio član Massimova tima.

“Fali mi Max“, rekla je Vanna. Svi mentori zajedno, u sjećanje na neprežaljenog Maxa, izveli su Stranac u noći uz pratnju publike u studiju Anton Marti. S mnogo emocija i uz note posvećene našem Massimu došli smo do kraja druge emisije The Voice Hrvatska. I dodajmo, reprizno je možete gledati na Prvom programu HRT-a u nedjelju od 17:15 sati ili putem platforme HRTi. Sve novosti vezane uz emisiju te događaje na sceni i iza nje možete pratiti na Instagram ili službenoj mrežnoj stranici The Voicea.

VIDEO: Dojmovi nakon 1. epizode | Audicija 1 | The Voice Hrvatska | Sezona 4

Tagged