the kulash - place i call home - 2021.

The Kulash, country pop rock grupa, predstavlja pjesmu “Place i call home”

Country pop rock grupa “The Kulash” predstavlja pjesmu “Place I Call Home”. To je prvi singl s hvaljenog debitantskog albuma “Eyes Full of Truth”, a za nju je snimljen i spot. Riječ je o svojevrsnoj posveti i zahvali Ivana Kulaša “malom mistu” u kojem je odrastao – Zatonu.

Iako je ova prekrasna lokalpatriotska pjesma namijenjena prvenstveno Zatonu i njegovim stanovnicima, u njoj se vrlo lako može pronaći bilo tko. A pogotovo onaj tko je odrastao u bilo kojem malom mjestu. Singl “Place I Call Home” je snimljen u studiju “Korona”. Za snimanje, miks, mastering i aranžman je zaslužan Vice Dukić, dok je autor glazbe i teksta je Ivan Kulaš. Pjesmu su odsvirali Ivan Kulaš (vokal), Frane Gulin (solo gitara ) te Vice Dukić (bubnjevi, bas gitara, gitara, klavijature i prateći vokali). Prekrasnu fotografiju naslovnice singla je fotografirao Joso Mrša.

Zanimljivo, spot je snimio i režirao imenjak i prezimenjak glavnog autora pjesme, poznati šibenski snimatelj Ivan Kulaš. Dva Ivana Kulaša na jednom mjestu! Nostalgičan video na intrigantan način povlači paralelu između današnjeg Zatona i Zatona kakav je nekad bio. Brojne “retro” snimke koje sežu do 1979. godine. Kombinirane su sa snimkama iz 2021. i najbolje dočaravaju prošlost i sadašnjost prekrasnog dalmatinskog mjesta kojeg Ivan Kulaš zove domom.

“Pjesma Place I Call Home je biografski prikaz mog odrastanja u malom mistu. Nastala je jednom prilikom dok sam se vozio kući iz Šibenika. Moja svojevrsna razglednica i zahvala komadiću raja pod suncem, gdje sam imao sreće odrastati. Pjesma nikako nije smjela biti lagana, a opet niti bijesna. Jednostavno, taj joj country ritam najviše odgovara. Na moje stihove i glazbu Vice Dukić je napravio aranžman. Naravno, ne smije se zaboraviti da je u pjesmi gostovao Frane Gulin koji je gitarom zaokružio cijelu priču i dao joj onaj šećer na kraju“, rekao je Ivan Kulaš. Više o bendu The Kulash doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: The Kulash – Place I Call Home

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -