the gentleman - hide and seek - 2021.

The Gentleman singlom “Hide & Seek” najavljuje izlazak istoimenog albuma

The Gentleman je objavio novi singl – Hide & Seek – koji je potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo. Iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja. Pjesma “Hide & Seek” je prvi najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju 2021. godine.

Snimanje i produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music), a video spot je režirao, snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films).

The Gentleman, pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, svoj glazbeni put vodi paralelno u dva naizgled različita “svemira“. Do 16 godine uči svirati gitaru, klavir, saksofon i bubnjeve. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a dobitnik je Dekanove nagrade i brojnih nagrada na Međunarodnim natjecanjima glazbenika.

S druge strane, svirajući u različitim bendovima još od svoje trinaeste godine, susreće se i surađuje s mnogim drugim glazbenicima i naslućuje ishodište za svoj današnji stvaralački rad. Kao autor, svoju mladenačku kreativnost već tada iskazuje kroz pjesme pisane isključivo na engleskom jeziku.

Gentleman je autor glazbe i za niz kazališnih predstava i radijskih drama

Čini se da ga ne zanima žanrovsko opredjeljenje, već glazba kao mogućnost niza umjetničkih transformacija. Upravo njegovo poigravanje sa žanrovima odaje dojam da je za njega umjetnost igra, a stvaralaštvo lakoća.

Čudesnom atmosferičnošću i unikatnim vokalom The Gentleman zasigurno otvara novo i veliko poglavlje u svojem stvaralačkom radu. Više informacija o The Gentlemanu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

The Gentleman – Hide & Seek

Ključne riječi (tagovi): - - - - -