the gentleman - body or soul - 2021.

The Gentleman predstavlja singl “Body or Soul” s nadolazećeg albuma “Hide & Seek”

Hrvatski kantautor The Gentleman predstavlja treći singl “Body or Soul” s nadolazećeg albuma “Hide & Seek”. Glazbu je napisao u pop/neo-soul stilu sam The Gentleman, a tekst Mrs. Dulovsky. Dodajmo da je aranžman za puhače napisala jazz glazbenica Lana Janjanin. The Gentleman nas riječima pjesme “Body or Soul” vodi kroz kompleksan odnos između fizičkih i duhovnih vrijednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

U pjesmi “Body or Soul” The Gentleman je osim vokalnih dionica odsvirao alt i tenor saksofon. A pridružili su mu se i glazbenici Marko Ferlan (gitara i bas gitara), Goran Vdović (bubanj), Marin Hraščanec (klavijature) i Aljaž Razdevšek (tenor saksofon). Prateće vokale otpjevale su Laura Mjeda i Helena Hraščanec. Naslovni cover singla izradila je mlada umjetnica Hana Belobrk. Pjesma je snimljena, miksana i masterirana u studiju Intek Music, za što je zaslužan producent Marin Hraščanec.


“To je pjesma koja govori o tijelu i duši. Ali ne o njihovoj sjedinjenosti, nego o nepremostivom rascjepu. Koga volimo u tom tijelu, koga vidimo kad gledamo u dušu i zašto se ne prepoznajemo u očima drugih? Naša nesloboda ugrađena u veznik ili traga za odgovorom kako se sjediniti sa sobom, usprkos očekivanjima drugih…”, rekla je autorica teksta Mrs. Dulovsky.

Videospot potpisuje Dinko Šimac, trenutno jedan od traženijih hrvatskih redatelja videospotova

“Meni je snimanje ovog spota bilo možda čak i najdraže snimanje do sada. Na neki način i ostvarenje mog dječačkog sna, jer sam baš takve spotove oduvijek najviše volio. U spotu glume moji prijatelji i suradnici Tena Rak, Buga Klara Blanuša, Hana Belobrk, Marko Benjak, Ivan Grobenski, Helena Fuker, Aljaž Razdevšek i Juraj Kovač. Za posebnu atmosferu u videospotu sigurno je zaslužno i samo mjesto snimanja – kultni koprivnički klub Kugla. On je sada zatvoren i više ne radi, a sve nas uz taj prostor vežu draga sjećanja i uspomene. Nismo mogli odabrati bolje mjesto”, rekao je Dinko Šimac.

“Želja mi je ovom pjesmom promicati slobodu ljubavi te osobnu slobodu bivanja u ovome svijetu. To je ujedno i moj osobni cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih nedostataka bivaju nedoživljeni od strane društva ili na bilo koji način marginalizirani. Pjesma Body or Soul i novi videospot slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i prekrasnim. Prekrasnost dolazi onda kada si dopustiš vidjeti. Kalup je možda siguran, no zasigurno nije jednako živ i zanimljiv. Na kraju dana, Body or Soul, ovisi o tebi…”, rekao je The Gentleman.

Hide & Seek, dugo iščekivani novi album The Gentlemana ugledat će svjetlo dana u petak, 29. listopada 2021. godine. Bit će objavljen u digitalnom obliku na glazbenim streaming servisima. Album sadrži 8 novih pjesama koje su napisane i snimljene tijekom posljednje dvije godine. Karakteriziraju ga vrlo osobni tekstovi, raskošni aranžmani te vrlo neočekivani žanrovski preokreti između samih pjesama koje slušatelje zasigurno neće ostaviti ravnodušnima. Više o pjevaču pravog imena Marko Lucijan Hraščanec, doznajte na njegovom Facebook profilu.

Video: The Gentleman – Body or Soul

Tagged