dekle - čekam te dragi - 2020.

The Dekle svoju godinu postojanja okrunile pjesmom “Čekam te dragi”

The Dekle su tri djevojke koje već godinu dana plijene pažnju medija, a svakim danom sve i više iznenađuju. Sredinom rujna 2019. godine, započele su svoju glazbenu avanturu pod vodstvom producenta Ivice Plivelića Ive. Javnosti su se predstavile s pjesmom “Od Dunava do Jadrana” koja je osvojila brojne televizijske i radijske etere i ušla u srca mnogim slušateljima. Dodajmo da ona danas broji preko milijun pregleda.

Nedugo zatim, nastupile su na Festivalu Šokačke pisme u Županji s pjesmom “Dimnjačar” u kojoj im se pridružio i svima omiljen Antimon. Svojom marljivošću i ozbiljnim pristupom oduševile su mnoge kolege, uključujući i Hanku Paldum s kojom su snimile duet “Nitko kao majka”.


Kao veliko iznenađenje i prava glazbena poslastica pojavila se i pjesma Samo kraj tebe koju su snimile unatoč pandemiji koronavirusa koja nas je snašla. Uz veliku pomoć producenta Ivice Plivelića koji je autor svih njihovih pjesama i Darusa Despota koji je napisao tekst za dvije njihove pjesme, Dekle su se ohrabrile i prijavile na natječaj za poznati Aurea Fest. Pjesma Čekam te svidjela se žiriju, a ubrzo i publici koja je imala prilike čuti ju 29. kolovoza 2020. u Požegi. Zadovoljne nastupom, ali i reakcijama slušatelja, Dekle su odlučile čim prije snimiti spot.

“Jako smo ponosne na sebe i cijeli naš tim. Unatoč brojnim preprekama i stanjem u državi uspjele smo održati ritam i ispuniti sve svoje ciljeve. Još jednom pohvale organizatorima Festivala, bila nam je čast zapjevati na toj predivnoj pozornici uz odličan tamburaški orkestar Batorek i prateće vokale. Pjesma Čekam te napokon je dobila svoj spot i nadamo se da ćete uživati u tonu i slici baš kao i mi kad smo ju prvi put čule”, rekle su The Dekle.

Djevojke su svoju prvu godišnjicu proslavile privatno

No, čini se kako će najavljeni album The Dekli biti spreman za objavu i prije Božića. A tada djevojke spremaju i veliko iznenađenje. Više o tom iznenađenju kada izađe album, a više informacija o Deklama doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Sve spotove The Dekli snimili su dečki iz Foto studia Fabo pa tako i ovaj. Idejom radijskog voditelja Drage Stanivukovića odlučile su pokazati još jedan dio Lijepe naše. Kadrovi za ovu ljubavnu priču snimljeni su u Parku prirode Lonjsko polje, točnije u mjestu Krapje i Ekoetno selu Strug. Svoj izgled opet su povjerile provjerenom timu. Marijana Skejo zaslužna je za make up, a predivne bijele haljine ustupili su im iz butika Haljine Giovanni. Zanimljivo je da je vjenčiće na glavi izradila njihova članica Kristina.

Video: The Dekle – Čekam te dragi

Tagged