the chemical brothers / dom sportova, zagreb, 2019

The Chemical Brothers – jedan od najimpresivnijih koncerata koje je Zagreb imao priliku doživjeti!

Nastup Toma Rowlandsa i Eda Simonsa ove subote, 12. listopada 2019. godine u Domu sportova bio je jedan od najimpresivnijih koncerata koje je Zagreb imao priliku doživjeti!

Kako se i najavljivalo mjesecima ranije, prisustvovati nastupu The Chemical Brothersa uistinu znači doživjeti sasvim posebno audio-vizualno iskustvo. Spektakl je mala riječ, jer ono što je publika ove subote imala prilike doživjeti, teško se može prepričati onima koji nisu bili tamo. Krcat Dom sportova gorio je od odlične energije, a sinkroniziranost zvuka i slike te povezanost publike i izvođača digla je doživljaj na sasvim nepredvidljivu razinu.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Jezivo dobar Harry Potter Halloween party i ove godine u Metropolis klubu

Impozantni video zid, hipnotizirajući 3D vizuali, veličanstvena produkcija, laseri, basevi koji ‘tresu’ dvoranu, baloni, gigantski roboti i kiša konfeta, sve to obilježilo je prvi zagrebački koncert Chemical Brothersa koji se održao u organizaciji RTL Musica.

Dom sportova vibrirao je kao jedno, a dobro raspoložena publika doživjela je iskustvo koje je protreslo sva njihova osjetila.

Pjesme s aktualnog albuma No Geography poput Free Yourself ili Eve of Destruction poticali su svjesnost, a Galvanize i Block Rockin Beats bijeg u vlastiti svijet. Singlovi poput Got to Keep On, Hey Boy Hey Girl i MAH donosili su razmjenu iskustava istinskog rave partyja s porukama o potrazi za smislom i zajedništvom ljudi svijeta. A sve to – i više od toga – The Chemical Brothers su donijeli pred publiku koja je, po završetku showa, isijavala zadovoljstvom, ispunjenošću i ushićenošću.

Kada je Ed Simons, u razgovoru za hrvatske medije, najavljivao jedinstveno iskustvo koje donosi show ispunjen najvećim hitovima i odabranim trenucima iz njihove karijere, najavio ga je kao psihodeličnu priču koja će stimulirati publiku i prenositi poruke putem posebno osmišljenih vizuala. Svaki vizual te večeri imao je svoje zašto, a svaka nova pojavnost izazivala je hipnotizirajući učinak te različita tumačenja poruka odaslanih s pozornice.

>>> PROČITAJTE VIŠE: 8. Reboot Infogamer na Velesajmu – najnovije video igre i gamerski dodaci

Sinkronizacija benda i publike bila je impresivna, a kontakt s ljudima – mada umjetnici s pozornice nisu izgovorili niti jednu jedinu riječ – besprijekoran. Dugotrajno zazivanje bisa, zborno pjevanje, ruke u zraku, osmjesi na licima svih prisutnih uz mnoštvo objava na društvenim mrežama govore ono što publika i sama komentira – bilo je ovo jedno od najboljih koncertnih doživljaja uopće!

Od početnih Go i leptira preko natpisa Hold Tight Zagreb do završne poruke ljubavi i naklona mnogobrojnoj publici, Ed i Tom svoje su oduševljenje ljudima u Domu sportova pokazali i zahvalom Zagrebu na društvenim mrežama, dok će publika, vjerujemo, svoje dojmove proživljenog ‘kemijskog i bratskog’ svijeta slagati još danima.

………………………………………………….

  • foto: Manuel Perlić i Valerija Madjar
Tagged