kviz znanja iz fizike i općeg znanja o nikoli tesli - 2020

Tekstilno – tehnološki fakultet ugostio natjecatelje Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli

Tekstilno – tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je u petak, 6. ožujka 2020. godine po jedanaesti put ugostio natjecatelje “Kviza znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli” koji je dio natječaja za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”. Nakon prigodnog otvaranja, prijavljeni kandidati su krenuli s rješavanjem testova, a prisutni gosti imali su priliku družiti se na organiziranom domjenku. Troje kandidata iz svake kategorije (osnovne škole, srednje škole i fakulteti) pristupit će finalnom testiranju koje će se održati također na Tekstilno – tehnološkom fakultetu 6. travnja ove godine. Tri najbolja kandidata sa najviše osvojenih bodova iz svih kategorija bit će nominirani za godišnju nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost čije će svečano uručenje tradicionalno biti održano 10. srpnja 2020. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije “Tesla & friends”.


Ovogodišnji Kviz znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli otvorila je Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, a program su obogatile glazbene izvedbe učenika i nastavnika Glazbene škole Zlatka Balokovića.

U svečanom programu otvaranja učenike i studente pozdravili su prof. dr. sc. Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno – tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Tin Mladina, prošlogodišnji nominirani kandidat za nagradu Nikola Tesla – Genij za budućnost, dr. sc. Marijana Borić, sa odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti HAZU i Matija Žugec, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Gordana Pavlović, dekanica Tekstilno - tehnološkog fakulteta Zagreb / 2020.

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged