billie joan - selfless - 2021.

Talentirana kantautorica Billie Joan predstavlja svoji novi album “Selfless”

Splitska učiteljica i kantautorica Ivana Pezo pod umjetničkim imenom Billie Joan, nakon hvaljenog debi albuma “Barren Land” iz 2018., predstavlja drugi solo album “Selfless”. Album izlazi u izdanju nezavisne izdavačke kuće DOP Records i Aquarius Recordsa.

Na domaćoj glazbenoj sceni Billie Joan prepoznata je kao predstavnica novog vala hrvatskih kantautorica. Uz Irenu Žilić, Ninu Romić, Saru Renar i Mary May čini kvalitativni vrh i prvu ligu izvođačica s izraženim ambicijama proboja na globalnu kantautorsku scenu.

Billie Joan je unplugged punk kantautorica i “karika koja nedostaje” između nacionalnih varijanti Joan Jett, Joan Baez i Billie Holiday. Lani ste je mogli zapaziti kao dijelom novog vala izvođačica u sklopu projekta Femme Nouvelle. Tu je uz Idu Prester, Niku Turković, Ninu Bajsić i druge predstavljena kao jedna od najinteresantnijih domaćih kantautorica.

Album Selfless je nastao u produkciji Milana Mijača u njegovom kućnom studiju u Sinju, no finalni mastering odradio je Matej Zec. Po objavi novog albuma, ovisno o popuštanju pandemijske situacije, album će promovirati uživo diljem Hrvatske.

“Album, koliko god je sličan, toliko je i različit od prethodnika. Puno je osobniji, nešto više bluesy, no jednako sirov i oštar. Ovaj put je naglašen električnom gitarom, uz zanimljivo eksperimentiranje sa zvucima kiše, dječje igre pa čak i pucnjem iz pištolja. Polako je poprimao oblik kroz 2018., a završen je 2019. godine. Prvotno je najavljen za 2020., potom otkazan – courtesy of the year 2020. No, tri godine nakon debija, u proljeće 2021. ugledao je svjetlo dana”, rekla je Bille Joan.

Billie album Selfless opisuje kao “kidanje jednog dijela života, da bi nastupio drugi, novi dio”

“No, bilo kakvo kidanje, pogotovo nečega što je bilo dio tebe, ne dolazi bez patnje i boli koja nastupa nakon. Selfless nije nesebičnost kako zvuči u direktnom prijevodu s Engleskog, kako se na prvi pogled čini. To je osjećaj da si manje svoj… Selfless je svojevrsni obračun sa prošlošću, ali dugotrajan, rastegnut, pun pogrešaka, krivih poteza, premišljanja… Rat s vlastitim očekivanjima, mračan krik duše koja jedini predah vidi u stvaranju nečega. On je sve ono što se osjeća, ne može otvoreno reći, može jedino to sakriti u metaforu. Može zamaskirati pridjevom, obojiti ironijom. Jedan korak naprijed, dva nazad i tako stalno, unedogled…”, dodala je Bille Joan.

Album Selfless je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro će biti u u fizičkoj prodaji. Billie će pjesme s novog albuma uživo odsvirati na online promociji, a moći ćete je gledati na Facebook profilu Billie Joan. Dodajmo i popis pjesama koje se nalaze na albumu. To su Selfless, Different way, Judas, Lesson Learned, Now I See, The Preacher, Sore, Little Jimmy i Maybe.

Video: Billie Joan – Selfless

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -