pocket palma - daleki poljupci - 2021.

Synth pop duo Pocket palma singlom Daleki poljupci najavljuje novi album

Synth pop duo Pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) eponimnim debitantskim albumom objavljenim u prosincu 2019. godine, osvojio je slušatelje i kritičare, “zaradio” brojna priznanja i nominacije te se istaknuo kao jedno od vodećih mladih glazbenih imena domaće scene. Na veselje brojnih obožavatelja, ovaj kreativni duo predstavlja novi singl “Daleki poljupci” s kojim ujedno i najavljuju novi studijski uradak.

“Ova pjesma nastala je krajem ljeta prošle godine pod utjecajem cijele korona krize i govori o usamljenosti i udaljenosti. Radi se o Anjinoj autobiografskoj priči, ali u ovo doba kad smo svi nekako odvojeniji nego inače, mislimo da će se dosta ljudi moći povezati s njom”, o inspiraciji iza pjesme ispričali su Anja i Luka.

Raznovrstan glazbeni ukus kreativnog dvojca utjecao je na svjež zvuk novog singla: “Glazba je malo drugačija od onog što ste navikli čuti od pocket palme. Nastala je dosta pod utjecajem Princea i Janet Jackson, ali i nešto novijih izvođača kao što su Duett i Yatte.”

Pjesmu Daleki poljupci prati i video spot snimljen u stanu u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Njega je režirao fotograf i snimatelj Benjamin Strike: “Ovo je drugi spot koji sam radio za pocket palmu. Mogu reći da smo sad već jako dobro uigrani tim. Luka i Anja mi daju dosta odriješene ruke oko svega i pristanu na gotovo svaku ideju koje se sjetim. Jako sam sretan što se uz njih i ja mogu razvijati kao redatelj spotova. Mislim da smo videom uspjeli dočarati temu pjesme – Anjinu osamljenost i vezu na daljinu.”

Anja i Luka puni su planova i ambicija. Otkrili su i što od njih možemo očekivati u bližoj budućnosti: “Ovim singlom najavljujemo naš novi album koji bi trebao izaći na jesen. Album je u principu gotov, još ga malo dotjerujemo. Svakako se možete veseliti svim nadolazećim pjesmama.” Više o duu pocket palma doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Pocket palma – Daleki poljupci

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -