pocket palma - daleki poljupci - 2021.

Synth pop duo Pocket palma singlom Daleki poljupci najavljuje novi album

Synth pop duo Pocket palma (Anja Papa i Luka Vidović) eponimnim debitantskim albumom objavljenim u prosincu 2019. godine, osvojio je slušatelje i kritičare, “zaradio” brojna priznanja i nominacije te se istaknuo kao jedno od vodećih mladih glazbenih imena domaće scene. Na veselje brojnih obožavatelja, ovaj kreativni duo predstavlja novi singl “Daleki poljupci” s kojim ujedno i najavljuju novi studijski uradak.


“Ova pjesma nastala je krajem ljeta 2020. godine pod utjecajem cijele korona krize i govori o usamljenosti i udaljenosti. Radi se o Anjinoj autobiografskoj priči, ali u ovo doba kad smo svi nekako odvojeniji nego inače, mislimo da će se dosta ljudi moći povezati s njom”, o inspiraciji iza pjesme rekli su Anja i Luka.

Raznovrstan glazbeni ukus kreativnog dvojca utjecao je na svjež zvuk novog singla

“Glazba je malo drugačija od onog što ste navikli čuti od pocket palme. Nastala je dosta pod utjecajem Princea i Janet Jackson, ali i nešto novijih izvođača kao što su Duett i Yatte“, dodali su Anja i Luka. A pjesmu Daleki poljupci prati i video spot snimljen u stanu u zagrebačkoj Radićevoj ulici. Njega je režirao fotograf i snimatelj Benjamin Strike.

“Ovo je drugi spot koji sam radio za pocket palmu. Mogu reći da smo sad već jako dobro uigrani tim. Luka i Anja mi daju dosta odriješene ruke oko svega i pristanu na gotovo svaku ideju koje se sjetim. Jako sam sretan što se uz njih i ja mogu razvijati kao redatelj spotova. Mislim da smo videom uspjeli dočarati temu pjesme – Anjinu osamljenost i vezu na daljinu”, rekao je Benjamin.

Anja i Luka puni su planova i ambicija za svoj synth pop bend. Otkrili su i što od njih možemo očekivati u bližoj budućnosti: “Ovim singlom najavljujemo naš novi album koji bi trebao izaći na jesen. Album je u principu gotov, još ga malo dotjerujemo. Svakako se možete veseliti svim nadolazećim pjesmama.” Više o duu pocket palma doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Pocket palma – Daleki poljupci

Tagged