izložba "plati i nosi" / galerija bačva, zagreb, 2019

Svečano otvorena druga prodajna izložba “Plati i nosi” u Galeriji Bačva u Meštrovićevom paviljonu

U Galeriji Bačva u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, u utorak, 17. prosinca 2019. godine, svečano je otvorena druga prodajna izložba studentskih radova “Plati i nosi” u organizaciji Hrvatske poštanske banke, Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Na izložbi Plati i nosi izloženi su radovi više od 90 studenata po odabiru akademija iz Zagreba, Rijeke, Osijeka i Splita. I ove su godine odabrani najbolji radovi po izboru stručnog žirija u sastavu Božo Biškupić (bivši ministar kulture), Tomislav Kličko (vlasnik Laube) i Elvira Kranjčar (vlasnica Galerije Kranjčar). Autori najboljih radova druge izložbe Plati i nosi su Damir Kamenar, Monika Milas i Suzana Ososlija, a dobitnik posebne pohvale je Zdenko Mikša.

Dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Buntak naglasio je kako ovakvi projekti povezuju poslovni svijet s najvišim segmentom umjetničkog obrazovnog sustava, a mladim umjetnicima osiguravaju prve, jasno postavljene poslovne i karijerne mogućnosti.

Marko Badurina, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke izrazio je zadovoljstvo projektom koji uspješno spaja umjetnost i financije te rekao: “Počeci gotovo nikada nisu laki i jednostavni, a cilj ovog projekta je ohrabriti mlade umjetnike, omogućiti im da se predstave publici i steknu iskustvo prodaje svojih radova. Da je to zaista vrijedan poticaj za razvoj karijere govore brojne prilike koje su se otvorile prošlogodišnjim izlagačima.”


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Svečano otvorena druga prodajna izložba “Plati i nosi” u Galeriji Bačva u Meštrovićevom paviljonu

Comments are closed.