projekt ilica: q art - britanski trg, zagreb - 13. rujan 2020.

Sve maske su pale – održana second hand modna revija u okviru Projekta Ilica: Q’Art

“Sve maske su pale”, naziv je second hand modne revije koja je održana u nedjelju, 13. rujna 2020. godine, u okviru Projekta Ilica: Q’Art kako bi prenijela poruku o važnosti recikliranja i odmicanja od konzumerizma kroz promišljeni odnos prema odjeći, obući, modnim dodacima te prema modnom izričaju koji njegujemo. On može biti naša maska, a može biti i odraz našeg stava prema prirodi, okolišu, društvu. Takav, promišljeni odnos biraju i žive i modeli koji su pozvani da nose ovu posebnu reviju, a među njima su bila poznata lica s televizijskih ekrana, s kazališnih dasaka, s glazbene i plesne scene te kreativci koji svoj trag ostavljaju na raznim umjetničkim poljima.


Pistom ove godine pomaknutom s iličkih tračnica bliže Britanskom trgu, prošetali su Filip Šovagović, Ida Prester, Martina Validžić, Danijel Despot, Larisa Lipovac, Sandi Cenov, Natalija Đorđević i drugi glumci iz Gavelle, Tomislav Bahorić, inicijatori projekta Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić te drugi poznati kreativci iz sektora kulture i umjetnosti.

Dizajn unikatnih komada odjeće i obuće potpisuju studentice Tekstilno tehnološkog fakulteta koje su pod vodstvom mentorice Ivane Bakal, odjevnim komadima prikupljenim u kontejnerima koje je na 15 lokacija po gradu postavio Zagrebački holding, udahnule novi život prekrajanjem ili spajanjem nespojivog.

Umjesto u (ne)udobnim štiklama i cipelama, modeli su na ovoj reviji hodali u udobnim Adidas tenisicama koje su također oslikale studentice koje su svoje modele i uređivale za izlazak na improviziranu pistu oko koje se skupio veliki broj građana i pljeskom bodrio nasmijane modele.

Rujansko izdanje Projekta Ilica: Q’Art još je jednom oživjelo Ilicu, a veliki broj građana koji je tijekom dana razgledao ponudu 150 izlagača, uživao u ispijanju kave na iličkim tramvajskim tračnicama, ali i u bogatom programu koji je uključivao glazbene nastupe na šest lokacija, performanse te premijeru Gavellinog Višnjika potvrda je da vizija inicijatora projekta o nužnosti oživljavanja ove žile kucavice grada ima snažnu podršku građana.

Jer MI GRAĐANI SMO GRAD.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged