hrvatska diskografska unija na deezeru 2020

Sva domaća glazba na dlanu – kanal Hrvatske diskografske udruge na Deezeru

Hrvatska diskografska udruga (HDU) provodi još jednu aktivnost prilagođenu digitalnom dobu i pokreće vlastiti kanal na streaming servisu Deezer. Uz niz odabranih playlista donosi i detaljan popis aktualnih domaćih albuma. Projekt nastaje u cilju populariziranja slušanja domaće glazbe na legalnom streaming servisu u Hrvatskoj. Iako smo suočeni sa zdravstvenom i ekonomskom krizom uzrokovanom korona virusom naši diskografi i dalje vjerno ulažu u nove snimke i albume domaćih autora izvođača. U cilju podrške domaćoj glazbenoj industriji, ali i iz stalnog nastojanja praćenja svjetskih trendova, Hrvatska diskografska udruga (HDU) odlučila je otvoriti službeni profil udruge na glazbenom streaming servisu – Deezeru.


Ovaj je kanal zamišljen kao početna točka za sve zaljubljenike u glazbu, uz niz predloženih playlista, ali i detaljnu kolekciju radova koje objavljuju i promoviraju domaće diskografske kuće na temelju kojih se slušatelji pozivaju na vlastito istraživanje bogatog svijeta domaće glazbe. Servis za slušanje glazbe u ovom je kontekstu prepoznat kao sredstvo najjednostavnijeg i najposrednijeg pristupa pjesmama i albumima omiljenih izvođača, dostupan 24 sata dnevno.

Slušanje glazbe na streaming servisima najpopularniji je način pristupa glazbi u digitalnom dobu. Na temelju posljednjih podataka Svjetske diskografske organizacije (IFPI) čak 89 posto ljudi diljem svijeta glazbu sluša na raznim servisima na zahtjev. Istraživanje navodi kako su za to zaslužna tri glavna razloga:

  • streaming servisi nude “instantni pristup milijunima pjesama”
  • korisnicima se omogućava “slušanje onoga što želim u trenutku kada želim”
  • streaming servisi predstavljaju “najjednostavniji način slušanja glazbe”

Najpopularniji streaming servisi omogućuju nam da do bilo koje od 50 milijuna pjesama dođemo – jednim klikom i to u bilo koje doba dana ili noći! Na streaming servisima poput Deezera na kojem se sada nalazi i profil Hrvatske diskografske udruge, korisnici imaju mogućnost stvarati vlastitu biblioteku omiljenih pjesama i albuma, otkrivati glazbu najrazličitijih žanrova, stvarati vlastite playliste ili preslušavati najpopularnije playliste koje odabiru prema vlastitim glazbenim afinitetima.

Nadalje, budući da je u ovom trenutku velikom broju audiofila otežan fizički pristup najnovijim izdanjima, Hrvatska diskografska udruga odlučila se na projekt u kojem okuplja sva recentna glazbena izdanja na jedno mjesto – kako bi znatiželjnom zaljubljeniku u glazbu bila uvijek nadomak ruke. Hrvatska diskografska udruga ovaj će popis redovno ažurirati albumima svih žanrova.

Osim toga, Deezer kanal Hrvatske diskografske udruge sadržavat će niz playlista prilagođenih ukusu modernog slušatelja, a playliste će biti podijeljene u tri skupine:

  • nova glazba i glazba prema godištu, bez obzira na žanr kojemu pripadaju
  • žanrovski određene playliste
  • playliste koje se temelje na raspoloženju

Playliste s novom glazbom ažurirat će se jednom tjedno na temelju atraktivnosti novobjavljenih pjesama. Playlista nove glazbe osvježavat će se petkom, a playlista radijske rotacije ponedjeljkom. Žanrovske playliste osvježavat će se s izlascima novih izdanja, a playliste raspoloženja bit će ažurirane ovisno o danu u tjednu kada će se svaka od njih objavljivati.

O Hrvatskoj diskografskoj udruzi

Hrvatska diskografska udruga (HDU IFPI Croatia) osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged