otvorenje izložbe "nice to meet you" jelene bando - msu zagreb 2020

Suvremena umjetnica Jelena Bando predstavila izložbu ‘”Nice to meet you”

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u subotu, 29. kolovoza 2020. godine, zagrebačka umjetnica Jelena Bando otvorila je izložbu simboličnog imena ”Nice to meet you”.

Izložba je to na kojoj će svi zainteresirani posjetitelji moći pogledati seriju radova isprepletenu osobnim i tuđim emocijama, osjećajem prijateljske privrženosti te njihovim mogućim estetskim interpretacijama.

Upravo su različite emocije inspirirale Jelenu za stvaranje ovih umjetničkih djela, a posebno važan element ove serije radova bila je intima. Naime, sve je krenulo sa susretima i razgovorima s prijateljima koji su se odvijali u njezinom ateljeu u samom centru Zagreba.

“Drago mi je što sam, unatoč svim izazovima koje ova godina stavlja pred nas, uspjela realizirati ovu izložbu. Uz, naravno, pridržavanje svih epidemioloških mjera. Kako sam inspiraciju pronalazila u sebi bliskim ljudima i njihovim emocijama reakcija publike mi je iznimno važna, a prve reakcije su sjajne i to me posebno veseli”, rekla je Jelena Bando prilikom otvorenja izložbe.

Iza Jelene Bando već je nekoliko desetaka izložbi u zemlji i inozemstvu

Na suvremenoj likovnoj sceni pozicionirala se prepoznatljivim umjetničkim izričajem – vještim balansiranjem između slikarskog i crtačkog umijeća. Bando je također izabrana za predstavnicu Republike Hrvatske na World Art Tokyo 2020., a prije sedam godina pokrenula je i projekt 36 Mountains koji se domaćoj i europskoj javnosti predstavio međunarodnom izložbom ilustratorskih radova u Zagrebu, Ljubljani, Parizu i Montpellieru.

U sklopu novootvorene izložbe Nice to meet you prezentirana je i monografija serije radova, a svi ljubitelji suvremene umjetnosti izložbu će moći pogledati do 27. rujna 2020. godine. Više informacija o Jeleni Bando doznajte na njezinim mrežnim stranicama na adresi jelenabando.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -