sunnysiders | boris hrepić hrepa & antonija vrgoč rola | 2021.

Sunnysiders predstavljaju drugi singl – pjesmu “No Pockets In The Grave”

Hrvatski blueseri – grupa “Sunnysiders” – predstavlja pjesmu “No Pockets In The Grave”, drugi singl s njihovog hvaljenog albuma “The Bridges”. Nakon prvog singla, ljubavne blues balade “You’re Not That Good For me To Cry” koju su snimili s gitaristom Yogijem Lonichem kao gostom, dolazi na red pjesma s nešto ozbiljnijim stihovima i zvukom. “Mračna i jeziva blues pjesma sa stražnjeg trijema…” To bi ukratko bio opis ove pjesme, kako su je okarakterizirali domaći i strani mediji. Duboki i tromi drop D-molski aranžman samo oslikava tekst koji upozorava i podsjeća slušatelje da jednog dana kada odemo s ovog svijeta, na njega ne možemo ponijeti sa sobom ništa materijalno. Ni bankovne račune, ni bazene, ni aute… Nakon svega smo goli i ostaje nam samo ime i duša.

Pjesma je, kao i cijeli album, autorsko djelo Hrepe i Role, koji su alfa i omega Sunnysidersa. Na singlu No Pockets In The Grave gostuju Purple Johnny i Electric Dan, pjevač i gitarist zagrebačkog benda Detroit Groove Gang i nadasve zaljubljenici u blues. Snimljena je u zagrebačkim studijima Sound Station i Jura Studio. Pjesmu je u Memphisu u Ardent Studiosu miksao Mike Wilson. Iza produkcije stoji Leo Anđelković, dok je za master odgovoran Mauro Širol.

Novi singl dolazi u pratnji spota koji oslikava tamnu, sfumato blues atmosferu pjesme. Glavnina spota snimljena je u slikovitoj Baranji, koja svojim šumama, širokim poljima, kanalima i močvarama podsjeća na američki Jug i deltu Mississippija. Ideja o snimanju spota na tim lokacijama nastala je iz priče rođenog Baranjca Purple Johnnyja (a.k.a. Bojana Đurđevića) o njegovom odrastanju u poljima kukuruza široke Baranje.

Blues moment spota se dodatno pojačao snimanjem na zagrebačkom ranžirnom kolodvoru, svojevrsnom groblju vagona i lokomotiva

U spotu se u ulogama propovjednika pojavljuju Hrepa, Rola i Purple Johnny, a Electric Dan je, kao pravi roker, zaglavio u Maroku pa nije mogao sudjelovati u snimanju. Lajtmotiv spota, kao simbol naše prolaznosti i ranjive tjelesnosti, je metalna ogrlica u obliku strijele. Nju je dizajnirala zagrebačka dizajnerica Željka Hubak i njezin studio Rough Edges. Snimatelji su Danilo Caković Caki i Rene Recek, asistent snimatelja je Danijel Teodorović, a spot je montirao Krešimir Čižmek. Dodajmo da će spot biti premijerno prikazan u emisiji PopRock.hr.

Sunnysiderse čine Boris Hrepić – Hrepa iz benda Daleka obala i Antonija Vrgoč – Rola. Novi singl smjestio se na albumu The Bridges, četvrtom studijskom albumu ovog benda, a dodajmo, album je objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear. Na njemu su se okupila zaista vrhunska glazbena imena – tu su Yogi Lonich, Norman Beaker Trio, Manu Lanvin, Neno Belan & Fiumens, Zoran Čalić, Krešo Sonny Boy, Lorenzo Piccone, Denis Makin, Davor Hačić Hutch, Jerry T, Eric Jemm’s, Medo Hans, Electric Dan i Purple Johnny.

Osim što je album privukao veliku pozornost domaćih medija, došao je visoko na top liste specijaliziranih blues radio postaja i magazina diljem svijeta. Album je sniman na relaciji Zagreb – Memphis, dok su određene dionice gostujućih glazbenika snimane u studijima od Manchestera do Šangaja. Više o bendu doznajte na mrežnoj stranici sunnysiders.com.

VIDEO: Sunnysiders – No Pockets In The Grave

Tagged