sun u - sanja šiljković - kraj - 2022.

SUN U, zagrebačka producentica i glazbenica, predstavlja novi singl “Kraj”

Zagrebačka producentica i glazbenica SUN U predstavlja novi singl naziva “Kraj”. Dodajmo da će se ova pjesma naći na nadolazećem, drugom po redu studijskom albumu koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine. A sama pjesma donosi karakterističan i upečatljiv audio-vizualni potpis glazbenice SUN U, znane i kao Sanja Šiljković. Pjesma mistične atmosfere kroz koju struji Sanjin impresivni vokal je, kako kaže sama autorica, namijenjena svima. No, ona smatra da će ju najviše osjetiti oni koji prolaze kroz neko teže životno razdoblje.

“Bez obzira radi li se o prekidu, egzistencijalnoj krizi, profesionalnoj blokadi, bilo kakvom obliku stagnacije, tjeskobe ili depresije, mislim da funkcionira u svim tim pravcima. Ali poanta je da su sve te situacije svima nama poznate. Kad tad smo se svi našli u nekoj od njih, u situacijama gdje osjećaš kao da nema izlaza. Ali važno je sjetiti se da se to ne događa samo njemu ili njoj, nego svima nama. I nisi i ne moraš biti sam u toj situaciji. Postoji izlaz, postoji pomoć…”, poručuje SUN U.

Pjesmu “Kraj” upotpunjuje i spot koji Sanji, kao i uvijek do sada, služi kao “umjetnička ekstenzija pjesme”

“Prvobitna ideja mi je bila puno, puno zahtjevnija. Zamislila sam da sjedim unutar staklenog pješčanog sata (i dalje ovako zavezana) i da po meni curi pijesak”. dodala je Sanja. A do ove jednostavnije verzije spota snimljenog u Pogonu Jedinstvo došlo je spontano u trenutku umjetničke inspiracije: “Pogon se još jednom pokazao kao pun pogodak i zahvalila bih Željku Baškoviću na brzoj reakciji. Kao da mi je suđen, s obzirom na to da sam i promociju prvog albuma imala tamo. Kada smo tek ušetali u Jedinstvo (DOP, Miran Brautović i ja), u prostoru je bila ogromna skela i totalno se spontano dogodio moment u kojem sam rekla: ‘E Miran, a kaj misliš da se sjednem unutra?!’ Samo smo se pogledali kroz smijeh i zaključili da zašto ne! I evo, skela je sad u spotu ni kriva ni dužna”, kroz smijeh je rekla SUN U.

Kako sama priznaje, posljednje dvije godine i sve što su donijele teško su joj pale, a to se odrazilo i na njezino glazbeno stvaralaštvo. No, sada napokon s optimizmom gleda u budućnost: “Zadnje dvije godine su mi bile dosta ćelave po pitanju vidljivosti. Također, i vremenskog razmaka što se samog izbacivanja singlova tiče. Sve mi je djelovalo kao da nema nekog pretjeranog smisla, s obzirom na cjelokupnu situaciju. Ali, trgnula sam se i posložila neki čvrsti plan u glavi i odlučila ovu 2022. godinu baš nagaziti. Tako da plan je izbaciti tri singla i novi album do kraja godine”, dodala je SUN U. Ovu zanimljivu glazbenicu možete pratiti na njezinom Instagram profilu.

Video: SUN U – Kraj

Tagged