sun u - tlo | 2021.

Sun U predstavlja sing “Tlo” u kojem je unutarnji strah pretočila u fizičku formu

Nakon kratkotrajne pauze zagrebačka producentica i glazbenica SUN U vratila se produkciji i predstavila svoj novi singl “Tlo”. Kao i do sada SUN U znana i kao Sanja Šiljković potpisuje glazbu, tekst i produkciju. Uz glazbeni dio, Sanja se ponovno uhvatila u koštac i s vizualnim izričajem. On je, kako kaže, kod ove pjesme još jače povezan s audio doživljajem.

Ovim singlom Sanja najavljuje skori izlazak njezina drugog albuma koji bi svijetlo dana trebao ugledati 2022. godine. A na novom se albumu ova glazbenica okušala u pisanju na hrvatskom jeziku, što se s prethodnim singlovima pokazalo dobrom odlukom…

“Pa zapravo mi brže ide pisanje na hrvatskom, a ne vidim nikakvu tematsku razliku između ovih i prijašnjih pjesama na engleskom. Kako sam već načela taj hrvatski moment iza Discovera, odlučila sam jednostavno cijeli drugi album snimiti na materinjem. Nekako mi ni nema smisla sad miješati kruške i jabuke na jednom mjestu”, rekla je SUN U.

Tekst pjesme “Tlo” poprilično je jasan i direktan

“Veća je fora kada se pjesmu promatra paralelno kroz tekst i sliku. Svoj sam unutarnji strah odlučila pretočiti u fizičku formu lika od kojeg bježim po šumi. Stalno se vrtim oko tih nekih naših unutarnjih strahova, od neuspjeha i želja. Kao mali smo svi bili puni entuzijazma kako ćemo jednog dana biti veliki. I onda to po putu samo nekako potone. Ili nas je same strah ili nas je strah zbog drugih. A sve nam je u glavi. Dosta često ne stignemo ni razmisliti o nečemu, već kao da se cijeli život svede na niz instantnih brzopoteznih odluka”, rekla je Sanja.

“Kako u pjesmi govorim – u kom trenutku odustanemo, u kom trenutku biramo sudbinu? Kako bi bilo kad bi vrijeme moglo stati pa da za to vrijeme porušimo zidove i onda o svemu promislimo kako spada. Prije nego donesemo odluke što smo, što želimo i što će nam to nešto dugoročno donijeti. Lik stvorenja u spotu simbolizira taj strah koji nas konstantno proganja, kojeg smo sami stvorili. Ali kako smo ga stvorili, možemo ga i natjerati da nestane jer je imaginaran i na kraju ipak neopipljiv”, dodaje SUN U.

Spot za pjesmu “Tlo” imao je puno “nesretnih” momenata

“Prvobitni scenarij je skroz bio drukčiji, a igrom nesretnih događaja i okolnosti, hrpa stvari je pošla po zlu. Na kraju me preteklo godišnje doba gdje bi ta prvobitna ideja bila izvediva pa sam morala prisilno mijenjati kompletan scenarij, lokaciju, radnju, ma sve.. Ali mi je drago na kraju, zato što se ova radnja još više uklapa u cijelu tematiku. Kad sam raspisala i rascrtala novi scenarij našla sam se s Miranom Brautovićem (Palm Productions) da dogovorimo sve oko snimanja. Paralelno sam angažirala kostimografkinju Tajanu Štasni za šivanje kostima. Snimili smo sve u jednom danu, idući dan sam ga odmah krenula montirati. Kroz tri, četiri dana bio je gotov. Složila sam animaciju, vizualne efekte i sad mogu napokon odahnuti i zatvoriti tu stranicu i krenuti dalje”, rekla je SUN U.

“Kako se dogodila ta veća vremenska pauza između prijašnjeg singla koja se uopće nije trebala dogoditi, već kao što sam rekla, niz nesretnih okolnosti, a i ta cijela situacija oko pandemije, potresa, sve je bilo nešto krivo, tako da sad planiram to malo nadoknaditi s kraćim razmacima između singlova. Ispada kao da nisam ništa radila, što je totalno krivo. Taman sam u međuvremenu snimila dovoljno materijala za drugi album kojeg planiram onda nekad u 2022. izbaciti van”, zaključuje SUN U. Više o ovoj umjetnici doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO: SUN U – Tlo

Tagged