sun u - naslovnica albuma "beton" :: 2022.

SUN U predstavlja “Beton” – drugi studijski album kao simbol turbulentnog vremena

Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U, znana i kao Sanja Šiljković, nakon sedam sjajnih singlova svoju novu glazbenu etapu zaokružuje novim studijskim albumom “Beton”, nasljednikom hvaljenog “Discover” iz 2019. godine. A sam album “Beton” je za SUN U svojevrstan simbol turbulentnog i neizvjesnog perioda u kojem je nastao.


“Period nastanka albuma bio je turbulentan. Sve je počelo snimanjem spota za pjesmu T.R.A.G. i to onaj zadnji vikend prije nego smo svi ušli u karantenu. Iza toga je sve nekako krenulo naopako. Koronavirus, karantene, jedan potres pa drugi potres. Ta opća izgubljenost i nemogućnost razumijevanja o tome što je bitno, a što ne. Došla je u pitanje i sama egzistencija. Apsolutno je sve nekako došlo pod hrpu upitnika”, rekla je SUN U.

“Bilo mi je teško sve prevaliti i bilo što izbaciti van vidljivo skoro godinu i pol dana. Ali cijelo sam to vrijeme radila na novom materijalu i to bez prestanka. Mislim da je materijal ovoga puta zreliji. Ne kažem da na prvom albumu Discover on to nije bio. Samo mi se čini da je ipak sad sve sjelo na svoje mjesto i da je stil ipak malo više isfiltriran. Kako je cijeli period nastanka bio ocrtan fizičkim i mentalnim potresima pa onda i obilježen fizičkom i mentalnom renovacijom, nastala je pjesma Beton, najosobnija stvar na albumu. Slijed je zapravo bio dosta logičan. Discover je imao igru riječi s precrtanim slovima gdje se ističe riječ Disco. A sada je uz precrtani Beton naglasak i na glazbenoj ljestvici kao B-ton (H-ton), kojeg volim koristiti”, dodala je Sun U.

Sanja Šiljković je po struci grafička dizajnerica

I kao takva je ovoga puta veliku pažnju pridodala likovnom oblikovanju albuma. koji kao i svaka faza nastanka albuma Beteon ima jak Sanjin osobni pečat. “Ovaj put sam sama radila dizajn albuma. Tako da su i fotografije betonskog zida na njemu zapravo slike zida iz mog stana”, rekla je Sanja. Redoslijed događaja u životu ponekad je teško isplanirati te se planovi uvijek lako mogu izokrenuti. A sukladno tome su na netipičan način nastajale i pjesme s ovog albuma. “Na samom albumu se nalazi jedanaest pjesama. A kako je sve bilo naopako i retrospektivno, trebalo se vratiti iz lošeg u dobro. Tako i album započinje pjesmom Kraj, a završava sa Startom“, smatra ova talentirana glazbenica.

Kao i na prošlom albumu, Sanja i Beton potpisuje produkcijski. Također, na njemu je odsvirala sve instrumente, programirala te napravila kompletne aranžmane. Dodajmo da je vokalne dionice snimala u Chicken Sound studiju Vedrana Kovačića. Pred SUN U je uzbudljiv period promocije albuma, koji bi koncertno trebao biti predstavljen u Zagrebu krajem veljače 2023. godine. Više o ovoj glazbenici doznajte na njezinom Facebook profilu.

Album “Beton” – popis pjesama:

 • Kraj
 • 2020 (Album Version)
 • Tlo
 • Suvišni
 • Tu
 • Led
 • Beton
 • D N O
 • T.R.A.G
 • Ti
 • Start

VIDEO: SUN U – Ti

Tagged