pravila igre ft. efzg / samo zbog nje / 2019

Što povezuje dečke iz grupe Pravila Igre i studentice Ekonomskog fakulteta?

Uspomene iz studentskih dana, ljubav na hodnicima fakulteta Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, živopisne slike naljepših mladenačkih priča – sve to oslikano je u scenama novog spota grupe “Pravila igre”. Pjesma “Samo zbog nje”, koja je u studenom zarazila radijski eter, nosi posebnu priču, a sada je predstavljena i u novom videouratku u kojemu je sudjelovalo više od tisuću studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastao povodom stote obljetnice EFZG-a, spomenuti singl od 2020. godine službeno će biti predstavljen kao pjesma fakulteta te prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Upravo zato, scene pripadajućeg spota snimljene su u prostorijama EFZG-a uz njegove zaposlenike i studente, a prikazuje interesantnu ljubavnu priču dvoje studenata ekonomije. Dva dana snimanja uključila su kadrove studentskih dana od prve do završne godine studija dvoje glavnih aktera, a veliki završetak priče obogatio je i koncertni nastup benda Pravila igre pred EFZG-om.

Simboliku spomenutog čini element povjerenja i ljubavi, odnosa kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a koji su u spotu prikazali upravo zaljubljeni studenti. I upravo ovi studenti sudjelovali su u kreiranju povijesti Ekonomskog fakulteta, zajedno s bendom koji je ideju osmislio još na proljeće.

“Lijepe uspomene iz studentskih dana te ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu pjesmu. Spot je prepun autobiografskih elemenata koje smo doživjeli kroz naše petogodišnje studiranje. Naš nastup u sklopu Dana otvorenih vrata ove godine te proaktivna uprava zaslužni su što smo u svega par mjeseci stvorili nešto što još nitko nikada nije u Hrvatskoj te nešto što će ostati zapisano u povijesti fakulteta”, rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda Pravila igre.

“Riječ je o velikom projektu i suradnji našega fakulteta i benda Pravila igre. Zato je još veća čast biti dio svega ovoga. Jedno novo i svakako nezaboravno iskustvo za sve nas koji smo bili dio ovoga. Veliko hvala svima, al posebno hvala ekipi sa snimanja sa kojom su dva dana snimanja prošla vrlo brzo i u zabavnom tonu. Neupitno je da će mi ovo biti jedna lijepa uspomena”, rekla je Ana Dedić, studentica fakulteta i glavna protagonistica spota.

Dvojica članova bivši su polaznici ovog fakulteta, stoga ne čudi da je dio stvaranja pjesme pripao upravo njima kao autorima aranžmana. Glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan, a izdanje je nastalo pod krovom Gema produkcije. Za video spot zaslužan je Dario Lepoglavec, s kojim bend već dugo uspješno surađuje, a koji je i ovaj put pripremio interesantni produkt koji će se još dugo pamtiti.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -