srđan sacher | foto: blagoja borislav pešić | 2019.

Srđan Sacher, “totalno drugačiji od drugih”, ima novi bend naziva Sacher

SACHER je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica. Sacher je autor brojnih hitova kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama) i “Totalno drukčiji od drugih”. Tu su i “Volim slušati radio”, “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca” i “Zlato”. On se u svojoj bogatoj karijeri okušao osim u u popularnoj glazbi i u glazbi za film, kazalište i televiziju. Srđan Sacher je više puta u intervjuima rekao da odlazi iz bendova kad dosegnu što su mogli doseći. Ali i kada mu “prestanu biti izazov”.

Publici, naravno, bude žao, ali ako mu to povlačenje iz rutine omogućava da mu nove pjesme zvuče svježe, opraštamo mu. Jer u novim pjesmama nema ni traga zamoru materijala, bez obzira što se Sacher ovim poslom bavi četrdeset godina. U novom projektu i ovaj su put okupljeni izuzetni glazbenici. To ga je, kako sam kaže, inspiriralo da se uopće vrati u pop-vode i napravi ovakav album. “Pjesme su me po noći vukle za noge da ih snimim”, govori Srđan Sacher. Dodaje, napola u šali, da ga je žena na to natjerala. Njoj je bio “pun kufer polimetričke mikrotonalne glazbe kojom se on bavi zadnjih godina”.

Nismo se tome usudili ni nadati, no neki nas ljudi stalno iznova iznenađuju

Srđan Sacher je svakako jedan od njih. Čovjek koji ode kad je najzanimljivije, i ponovno se pojavi transformiran kad to najmanje očekujemo. Prvi singl s albuma Mene nisi nikad volila naizgled je melankoličnog naslova. Ali puca od energije, kao uostalom i cijeli album Biser, ambra, jantar. Dodajmo da singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokka Barišića.

Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel` to ikad i`ko koristil` u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G-štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…”, najavljuje novi album Srđan Sacher. A više o njegovom bivšem bendu Haustor doznajte na Wikipediji.

VIDEO SPOT: Srđan Sacher – Mene nisi nikad volila

Tagged