Srđan Sacher / foto by Blagoja Borislav Pešić

Srđan Sacher – povratak na scenu “totalno drukčijeg od drugih”

SACHER je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su Moja prva ljubav (Djevojke u ljetnim haljinama), Totalno drukčiji od drugih, Volim slušati radio, Ne-običan dan, Kradljivac srca, Zlato, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Srđan Sacher je više puta u intervjuima rekao da odlazi iz bendova kad dosegnu što su mogli doseći, i kad mu prestanu biti izazov. Publici, naravno, bude žao, ali ako mu to povlačenje iz rutine omogućava da mu nove pjesme zvuče ovako svježe, opraštamo mu, jer u novim pjesmama nema ni traga zamoru materijala, bez obzira što se Sacher ovim poslom bavi punih četrdeset godina.

U novom projektu i ovaj su put okupljeni izuzetni glazbenici, a to ga je, kako sam kaže, i inspiriralo da se uopće vrati u pop-vode i napravi ovakav album.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Izložba fotografija “Portreti 1959.–1985. – Projekt preoblikovanja svijesti”

“Pjesme su me po noći vukle za noge da ih snimim”, govori Sacher i dodaje, napola u šali, da ga je žena natjerala, jer joj je bio “pun kufer polimetričke mikrotonalne glazbe kojom se on bavi zadnjih godina”.

Prvi singl s albuma, pjesma Mene nisi nikad volila, naizgled melankoličnog naslova, puca od energije kao uostalom i cijeli album Biser, ambra, jantar koji još niste čuli, ali vjerujte nam na riječ.

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokka Barišića.

Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel` to ikad i`ko koristil` u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G-štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…”, najavljuje novi album Srđan Sacher.

Povratak na scenu “totalno drukčijeg od drugih”

Nismo se tome usudili ni nadati, no neki nas ljudi stalno iznova iznenađuju, a Srđan Sacher je svakako jedan od njih. Čovjek koji ode kad je najzanimljivije, i ponovno se pojavi transformiran kad to najmanje očekujemo.

……………………………………………………..

  • foto: Blagoja Borislav Pešić

Ključne riječi (tagovi): - - -