Srđan Gulić Gul i Gungula ft. Jadranka Ivaniš Yaya - Mucam - 2021.

Srđan Gulić Gul, Gungula i Jadranka Ivaniš Yaya predstavljaju “Mucam”

Glasoviti bubnjar Haustora i Discipline Kičme, Srđan Gulić Gul, obogatit će domaću scenu novim glazbenim projektom Gul United. Ideju o stilskoj različitosti i novom gostu na svakoj pjesmi započinje prvim singlom “Mucam”, na kojem gostuju Gungula i Jadranka Ivaniš Yaya.

Dok u pjesmi “Mucam” Yaya pokazuje raskoš svog glasa uz pratnju Gungule, Srđan Gulić svira ritam gitaru. Za bubnjevima je njegov sin Pavle Gulić, poznat kao bubnjar bendova Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado i Malady Lane te član House of Pablo kolektiva.


Gul United projekt mi je pao na pamet kad sam shvatio da mi se nakupilo autorskih pjesama koje bih rado snimio i objavio. Ideja da ih sve sam otpjevam, a odsvira ih jedna te ista grupa ljudi, učinila mi se dosadnom pa sam se dosjetio da bih mogao pozvati razne svirače i pjevače da ih odsviraju i otpjevaju onako kako ih oni čuju. Tako je nastao Gul United“, rekao je Srđan Gulić Gul.

Gungulu čine Duga Bavoljak (truba, back vokal), Janet Beriša (ritam gitara, back vokal), Sonja Domitrović (alt sax, back vokal), Sara Debić (alt sax, back vokal), Matilda Fatur (bass, back vokal), Laura Tandarić (udaraljke, back vokal) i Margareta Sinković (violina, back vokal).

Uz “Mucam” teško je zadržati stopala na mjestu

“Pjesma Mucam je idealan primjer onoga što bi projekt Gul United trebao biti. Napisao sam pjesmu još prije desetak godina, kad sam razmišljao snimiti konceptualni album o spuštanju aliena na Zemlju. To je priča o čovjeku koji je na ulici sreo prvog vanzemaljca i počeo mucati od straha. A onda sam naletio na grupu cura iz benda Gungula, koje su svirale na tim istim ulicama. Njihov sound pomiješan s bukom grada zazvučao mi je idealno za pjesmu. Kad sam snimao demo, dogodilo mi se da sam neki stih otpjevao tako da sam u glavi čuo Yayin glas. Nazvao sam ju, poslao joj demo i njoj je to bilo fora”, dodao je Srđan.

Autor glazbe, teksta i aranžmana je Srđan Gulić, a snimanje i mix potpisuje Ivan Božanić. Gul United će u nadolazećim mjesecima predstaviti niz autorskih pjesama, koje će se razlikovati aranžmanom i glazbenim izričajem gostujućih kolega. Više o Srđanu doznajte na IMDB-u.

Video: Srđan Gulić Gul i Gungula – Mucam ft. Yaya

Tagged