space jam: nova legenda - 2021. - space jam: a new legacy

Space Jam: Nova legenda – LeBron James i Tune Squad igraju igru života!

Nastavak epske animirane crtane avanture je napokon s nama – Space Jam: Nova legenda studija Warner Bros. Pictures u hrvatska kina stiže u četvrtak, 15. srpnja 2021. godine! Ovoga puta veliki NBA košarkaš LeBron James i njegovi pomoćnici Tune Squad imaju samo jedan pokušaj da osvoje igru života. Jesi li dio Tune ili Goon ekipe? Kreni u najbliže kino i zaigraj košarku na kinoplatnu!

Prije točno 25 godina Chicago Bullsi na čelu s legendarnim Michaelom Jordanom osvojili su četvrti naslov prvaka NBA lige, od ukupno šest. Iste godine svjetska kina je poharao i osvojio animirano-igrani film “Space Jam” s Michaelom Jordanom u glavnoj ulozi. 25 godina kasnije, vrijeme za uzvrat! Ljeto 2021. bit će u znaku novog animiranog kino hita, jer stiže “Space Jam: Nova legenda”!


Globalna ikona i jedna od najvećih zvijezda svjetske košarke LeBron James, zajedno s Zekoslavom Mrkvom i ostalim bezvremenskim Looney Tunes likovima, zvijezde su animirano-igrane akcijske avanture. I ne brinite, u njima će uživati baš cijela obitelj. LeBron i njegov sin Dom zarobljeni su u digitalnom svijetu i LeBron ih mora odvesti kući na sigurno. No, neće to biti lako jer sa sobom vodi i Zekoslava, Lolu i cijelu bandu notorno nediscipliniranih Tunesa.

Ovo transformacijsko putovanje otkriva koliko će daleko neki roditelji ići kako bi se povezali sa svojom djecom

Uz ekipu koja je uvijek spremna za akciju i koja svojim jedinstvenim talentima iznenađuje čak i Kralja Jamesa, igrajući igru na samo sebi svojstven način. Pravo je iznenađenje i to da se u filmu pojavljuju i mnoge druge profesionalne košarkaške zvijezde u ulogama u kojima ih do sada niste mogli vidjeti. Tako je u hrvatskoj sinkronizaciji jednom od vodećih likova glas posudio i Dino Rađa, jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena, koji je i sam 2018. godine postao ponosni član Košarkaške kuće slavnih.

Dini je ovo bilo novo ali zabavno iskustvo, pogotovo jer tumači ulogu Cronosa, najjačeg i najbržeg igrača cijele momčadi. Podršku mu je pružila i supruga Viktorija, koja u filmu nosi ulogu koju u originalu tumači slavna košarkašica Diana Taurasi kao White Mamba.

U crtiću Space Jam: Nova legenda Slavko Sobin je posudio glas LeBronu, dok je ulogu famozne Lole Bunny preuzela glazbenica Franka Batelić

Zavodljivi izgled Lole Bunny kakvu znamo iz prvog filma, zamijenjen je sportskim, modernim izgledom. S njim su autori filma željeli odaslati jednu malo drugačiju poruku gledateljima. Vodeće uloge još nose i Mario Petreković, Božo Kelava, Ronald Žlabur, Dražen Bratulić, Slavica Knežević i mnogi drugi.

A među fantastičnom glumačkom ekipom našao se i naš legendarni košarkaški komentator Slavko Cvitković. On se našao u ulozi poznatog voditelja i sportskog komentatora Ernieja Johnsona. Film je režirao Malcolm D. Lee, dok su za scenarij zaslužni Juel Taylor, Tony Rettenmaier, Keenan Coogler i Terence Nance. Više o animiranoj sportskoj epopeji Space Jam: A New Legacy doznajte na Wikipediji.

Što o Space Jamu 2 misle naši glumci?

“Uživao sam i bila mi je čast posuditi glas jednoj takvoj legendi. Ovo je ujedno najbliže što ću doći svojim košarkaškim genima, jer u igri nisam baš dobar”, rekao je Slavko Sobin.

“Neobično iskustvo s obzirom da mi je prvi put da ovako nešto radim. Bilo koja uloga bi mi bila draga jer se radi o košarkaškom filmu s jednom od naj većih NBA zvijezda današnjice. Snimanje je bilo super interesantno. Trebalo mi je malo da se snađem, jer neke tonove jednostavno ne mogu proizvesti. A na gledateljima je da kažu sviđa li im se ili ne”, smatra Dino Rađa.

“Nekako sam podsvjesno priželjkivala da me netko pozove da posudim glas u crtiću. Cijeli život nešto glumatam i oponašam. I prva uloga u životu bas bude zlikovica. Taman za mene (smijeh), uživala sam u svakom trenutku izvedbe. Jedva čekam otići u kino i s odmakom pogledati kako je ispalo”, dodala je Viktorija Rađa.

“Ovo je bilo novo iskustvo za mene. Sinkronizirao sam prije crtane filmove i moram priznati lakše je nego lik Lil Rela. Poklopiti se sa energijom, emocijama žive osobe je teško, ali jako zabavno. Uživao sam!”, dodao je Vlatko Štampar.

Video: Space Jam – Nova legenda / trailer 2021.

Tagged