sovica huhu 2020

Sovica HuHu i veselo društvo iz Brežuljkobrega – crtani film za najmlađe

“Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi…”, riječi su uvodne pjesmice koje Vam donosi HuHu crtani film! Crtić HuHu možete gledati od 19. listopada 2020. godine na Hrvatskoj televiziji, a namijenjen je vrtićkoj i predškolskoj djeci od 3 do 6 godina.

Edukativno – zabavna crtana serija “HuHu” u deset epizoda prati simpatičnu sovicu HuHu i njezino veselo društvo, koje na željezničkoj stanici svog Brežuljkobrega dočekuje zanimljive putnike iz različitih zemalja. Kada putnici dođu, oni im pomažu riješiti neki problem ili zagonetku, ali će od njih i štošta naučiti te tako postati bolji ljudi.

HuHU crtani film o maloj sovi HuHU kreiran jr u 2D animaciji koja je optimalna za tu dječju dob, jer mališane vizualno podsjeća na slikovnice ili vlastite crteže. Uz stručne savjete psihologa, teme su prilagođene njihovom socijalno – emocionalnom razvoju, kako bi se bolje nosili sa svojim emocijama, životnim situacijama i strahovima.

Crtani film je proizveo hrvatski studio za animaciju Recircle (RECIRCLE Animation studio), koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa 2019. u Cannesu. Za sam crtić zaslužan je Recircleov autorski dvojac – Britanac Simon Rolph i Vjekoslav Živković, ujedno i redatelj i glavni animator.

Glavnu ulogu sovice HuHU glasom utjelovljuje mlada glumica Priska Ugrina

Junacima HuHua glasove su posudili i mladi članovi posadeTia Ilić, Ruben Carović i Sergej Stokuća – kao i iskusni glumački kapetaniIvana Zanjko Mađarić, Robert Ugrina, Katarina Perica Kirin, Maja Kovač, Tvrtko Jurić i Marko Nelić. Produkcijom kao kreativni direktor kormilari Denis Alenti, a glazbene dionice potpisuje Srđan Gulić.

Seriju su razvojno pomogli Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar i MEDIA, a kreativni tim studija Recircle već punom parom radi na sljedećih 13 epizoda. Sve avanture i pustolovine HuHua i njegovih prijatelja mogu se pratiti svaki dan u dva termina, ranojutarnjem i “prije dnevnika” na drugom programu HRT-a, kao i mobilnoj aplikaciji JuHuHu koja donosi i nekoliko igara. Više o studiju Recircle doznajte na mrežnoj stranici recircle.net.

Sovica HuHU

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -