soma dollara i miro ungar - zagreb i ja, šmekera dva - 2020

Soma Dollara i Miro Ungar predstavljaju drugi dio trilogije pjesama o Zagrebu – “Zagreb i ja, šmekera dva”

Pjesma “Zagreb i ja, šmekera dva”, koju zagrebački reper Soma Dollara (Zlatan Hrle) izvodi u duetu s legendarnim Mirom Ungarom, nastavak je i drugi dio trilogije pjesama o Gradu Zagrebu, a dolazi nakon prvog zagrebačkog hit singla “Zagreb, Amerika u malom”, u kojem je gostovao još jedan velikan iz stare garde – Stjepan Jimmy Stanić. Pjesma je zamišljena kao oda gradu Zagrebu, a stvorena je u teškim vremenima za grad i njegove stanovnike, tijekom potpunog lockdowna i nakon velikog potresa i baš zato je nabijena pozitivnom atmosferom kao mala “osveta” svim nevoljama koje su pogodile grad.


Kako bi pomogao svojim sugrađanima, Soma Dollara će sve svoje radijske tantijeme od ove pjesme donirati Centru za odgoj i obrazovanje i pomoć slijepim i slabovidnim osobama “Vinko Bek” čiji je susjed već pedeset godina: “Želio bih da uz pomoć moje donacije barem jedno dijete progleda i vidi ljepote Zagreba o kojem pjevam.”

Tekst je napisao Zlatan Hrle, producent pjesme je Predrag Martinjak uz suradnju s autorom teksta, a melodiju refrena je osmislio Miro Ungar.

“Video pjesme koji je u izradi bit će u režiji Zdravka Valentina, a zadatak je redatelja da taj video uradak doslovno pršti pozitivnom atmosferom kojom želimo prenijeti duh grada u kojem živim i koji je dom osim Zagrepčanima i mnogima onima koji su se u njega doselili. Usudim se reći da je pjesma kombinacija dva potpuno različita, rap i evergreen stila, koji su se savršeno uklopili u jedinstveni glazbeni uradak i nadam se da će vam se dopasti te da ćete ju slušati, uživati, gledati, lajkati, dijeliti i slično”, dodao je Soma Dollara.

Soma Dollara ft. Miro Ungar – Zagreb i ja, šmekera dva


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged