skotni vrag I 2022.

Skotni Vrag – četvrtočlani psihodelični rock bend novo je ime domaće alternativne scene

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag novo je ime domaće alternativne scene. A bend se predstavlja istoimenim debi albumom, objavljenim za Dostavu Zvuka. Ovo novo glazbeni izdanje donosi žestoku kritiku društva upakiranu u ekscentrične stihove, progresivne gitarske dionice i zaigranu ritam sekciju. Ukratko, ova glazba stimulira moždanu gimnastiku za sve one koji vole čitati između redaka.


Poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije pa čak i jazza, bend je pripremio svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz. A njegovi su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje…

Kroz jedanaest pjesama na hrvatskom jeziku otkriva se slojevitost u prenošenju poruke. To bend postiže stapanjem progresivnih melodija i stihova koji na momente ne bježe od vulgarnosti. No zahvaljujući spretnim verbalnim dosjetkama u isto vrijeme uspijevaju zarobiti bezbrižnost i uvući slušatelja u neobičan svijet vraga koji mijenja boje. Prijašnji najavni singlovi Budimpešta i Zadovoljština samo su odškrinuli vrata glazbenog teatra apsurda, kritike i začuđenosti koju propovijedaju Skotni Vragovi. Više o bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Popis pjesama na albumu:

01. Skotni Vrag
02. Zadovoljština
03. Bill Gates
04. Ukrasio mozak
05. Ponekada nikada
06. Vlak ili bus
07. Budimpešta
08. Smurf surf
09. Zvučni zid
10. Amnezija
11. Gigi Aids

Audio: Skotni Vrag – Skotni Vrag (2022.)

Tagged