šiza - pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem :: 2021.

Šiza predstavlja album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u sreKlubovi u Zagrebu – diskoteke i noćni barovi – izlasci, clubbing, koncerti…dnjem”

Nadomak proljeća na vrata kuca debi album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” energičnog dvojca Šiza. Album donosi žestoku dozu rocka kroz minimalistički pristup bubnja, basa i vokala dovodeći u pitanje smisao života i moralni kompas pojedinca.


Negdje na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestila se Pristojnost. Kroz razigranu ritam sekciju i masne i žestoke bas-riffove dvojac Bruno Antolić i Marko Kuhar u deset temperamentnih numera upakirao je svoje nepokolebljive stavove navodeći slušatelja na propitkivanje moralnosti i uspinjanja u “hranidbenom lancu” života.

Prijašnji najavni singlovi Prsa će kosti čuvati, Hvala, zavijam ipak sam i Skromnost nikad nije bila fer samo su djelomično dali uvid u ognjevitu pjesmaricu Antolićevih misli koju u prikladnoj maniri prati glazbena kulisa. Za snimanje u studiju Dostava Zvuka bili su zaduženi Leonard Klaić i Mark Mrakovčić, koji potpisuju i produkciju i miks (Klaić) te master (Mrakovčić) albuma. Naslovnicu albuma potpisuje Marko Kuhar, a sam album je dostupan na Bandcamp stranici benda Šiza.

Bend jedva čeka krenuti promovirati album na live nastupima!

“U ovom desetomjesečnom sprintu smo se dobro oznojili i jako smo ponosni na rezultat. Sada znamo da smo spremni i za maraton! Jedva čekamo live svirke, gužvanac u prvim redovima i da vas sve dobro rasplešemo!”, kaže dvojac iz Šize.

Šiza se publici predstavila u jesen 2020. godine singlom Prsa će kosti čuvati, kroz Hvala, zavijam ipak sam otkrili su nam da rade na novim pjesmama, a Skromnost nikad nije bila fer potvrdila je kako je novi album Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem nastao nakon samo deset mjeseci produktivnog rada na novim materijalima. Bend čine Bruno Antolić i Marko Kuhar, otprije poznati po višegodišnjem djelovanju na nezavisnoj sceni kroz bendove Overflow, O.S.A., Rens Argoa, Suho Grlo Nos i Letarg.

Popis pjesama na albumu “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”

  1. Skromnost nikad nije bila fer
  2. Zamka snova je da spavaš
  3. Hvala, zavijam ipak sam
  4. Suze sina oca razmetnog
  5. Prsa će kosti čuvati
  6. Bore
  7. Generaci(ja)
  8. Mesi(ja)
  9. To više nije moj kod
  10. Oprostite, oprostite, oprostite

VIDEO SPOT: Šiza – Skromnost nikad nije bila fer

Tagged