bend "šiza" - 2020

Šiza, novo rock ime, predstavlja prvi eksplozivni singl “Prsa će kosti čuvati”

Stigla je “Šiza!” Novo rock ime na domaćoj sceni otkriva se u svom prvom eksplozivnom singlu “Prsa će kosti čuvati” izdanim za diskografa Dostava Zvuka. U formi minimalistički, svedeni samo na bubanj i bas / vokal, u zvuku ispoljuju sirovu energiju i oštar stav, namjerno je plasiran na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

“Šiza” je post-punk dvojac kojeg čine bubnjar Marko Kuhar (Overflow, OSA i Rens Argoa) i basist / vokal Bruno Antolić (Suho Grlo Nos i Letarg), dugogodišnji entuzijastični sudionici nezavisne scene. Snimanje u studiju Dostava Zvuka odradili su Leonard Klaić i Mark Mrakovčić, zaslužni ujedno i za produkciju i miks (Klaić) te master (Mrakovčić) singla. Video spot je djelo Dinka Šimca (Beyond Pines Film).

“Nadamo se da će pjesma pojedince ohrabriti da se u strahu od gadova odluče za fight mode umjesto konstantnog bježanja na koje smo naučeni s mišlju da je to jedino ispravno. Ta zabrinutost i uznemirenost često proizlazi iz nas samih zbog čega zaboravljamo da i mi imamo zube i znamo zarežati kad se treba izboriti za dobro. Stoga i nije slučajno da smo pjesmu odlučili predstaviti upravo na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama i ako barem jednu žrtvu nasilja ohrabrimo da prijavi nasilnika, uspjeli smo”, poručuje Šiza.

Više o bendu Šiza doznajte na njihovom Youtube kanalu.

Šiza – Prsa će kosti čuvati

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Šiza, novo rock ime, predstavlja prvi eksplozivni singl “Prsa će kosti čuvati”

Comments are closed.