ischariotzcky / 2021.

Singl i spot “Commitment” grupe Ischariotzcky sluša se na četiri kontinenta

U samo tri tjedna od objave novi singl i videospot “Commitment” grupe Ischariotzcky iz Brela proširio se po cijelom svijetu. Sada ga se sluša na četiri kontinenta! Nakon što je odmah po izlasku sletio na Top-Hit Track 100 listu u Nizozemskoj, singl “Commitment” već tri tjedna drži poziciju na ljestvici na kojoj se nalaze imena kao što su Foo Fighters, LP, Jessie Ware, Jon Batiste i Dua Lipa.

Gotovo 50 radijskih postaja diljem svijeta preuzelo je “Commitment” i vrti ga u svom eteru. Singl se može čuti u SAD-u, gdje se po količini rotacije ističe Savannah College radio. U Velikoj Britaniji je premijerno pušten na Chelmsford Community radiju, a sluša se u Njemačkoj, Grčkoj, Francuskoj, Španjoskoj, Italiji te Švedskoj.

Belgijski Radio Augusta uvrstio je novi Ischariotzcky u eter kao powerplay, a koliko je snažno odjeknuo singl govori i činjenica da ga radio tjedan dana vrti čak osam puta dnevno. Doslovno na drugom kraju svijeta brazilskom Giro MBP radio je singl uvrstio u tjednu rotaciju, kao i talijanski Radio Antenna Petrignano.

Australska premijera singla objavljena je na cijenjenom portalu Broken 8 Records, a Commitment nazivaju “zaista impresivnom pjesmom”. Za sam bend Ischariotzcky kažu da je “kriminalno podcijenjen indie-pop bend”. Singl je u tri tjedna dosegao 20.000 streamanja na Spotifyju, a najviše preslušavanja dolazi iz SAD-a. Dodajmo da uz Hrvatsku novi singl slušaju fanovi iz Nizozemske, Francuske i UK-a, ali i Brazila i Japana. Na YouTubeu je prateći spot već premašio 30.000 pregleda.

Uspjeh novog singla nastavio se na prijašnju suradnju s J. R. Augustom u pjesmi “Trouble”

A uz Commitment grupa Ischariotzcky nastavlja predstavljati pjesme s nadolazećeg studijskog albuma. Svoj prvijenac Recovery breljanski je bend objavio krajem 2018. za LAA i dobio nominaciju za nagradu Rock&Off te mnoge samostalne i festivalske nastupe. Na novom materijalu produkcijski Ischariotzcky nastavlja eksperimentirati sa zvukom. Uspjeli su predstaviti nove instrumentacije i efekte i udaljiti se od svojih glazbenih uzora i oblikovati vlastiti izričaj. Oni iskušavaju nove stvari, ali jačaju svoj umjetnički identitet.

Vizualno oblikovanje za Commitment je dizajnirao akademski grafičar Duje Medić, a prateći videospot redateljski potpisuju dugogodišnji suradnici benda Goran Stojkić i Tomislav Dugandžić. Pjesma Commitmen u izdanju LAA / Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi. Više informacija o ovom indie pop bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Ischariotzcky – Commitment

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -