simple minds - act of love - 2022.

Simple Minds ususret koncertu na Šalati objavljuju novi singl “Act Of Love”

Simple Minds, škotski rock velikani, na stadion Šalata stići će u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine! A ususret ovoj velikoj svjetskoj turneji objavili su i novi singl “Act Of Love”. Singl obilježava obljetnicu prvog nastupa benda koji se dogodio 17. siječnja 1978. godine u dvorani Satellite City u Glasgowu. “Act Of Love” je jedna od prvih pjesama koju su Jim Kerr i gitarist Charlie Burchill zajedno napisali, a govori o tome što su Simple Minds prošli i kamo idu. Slaveći mladenačku strast i uvjerenja s kojima su stvorili bend, nastavlja pokazivati što ih pogoni da stvaraju glazbu.


Act Of Love je sinonim za početak Simple Mindsa. Bila je to prva pjesma benda koju je itko čuo i singl s demo snimke koja je osigurala ugovor s izdavačem. Uvijek sam volio tu pjesmu. Ona je postala naš poziv na okupljanje. Charlie i ja smo odlučili spasiti ju od zaborava. Dobila je novi zvuk koji je nostalgičan, ali i pokazuje gdje se trenutno nalazimo”, rekao je Jim Kerr.

Bend u Zagreb dolazi u sklopu turneje “40 Years Of Hits”

Legendarni rock bend predvođen Jimom Kerrom, grupa Simple Minds donosi na stadion Šalata svoju veliku svjetsku turneju 40 Years Of Hits. Osam godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada. Bend će svirati dva duga seta, a bit će ovo večer posvećena presjeku karijere u kojoj su stvorili bezvremenske hitove.

“Turneja mora biti posebna pa smo sve jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme. A za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš najduže svirali”, dodaje Jim Kerr. Uvod u obljetničku akciju označila su i dva izdanja. To su koncertni album Live In The City Of Angels i kompilacija 40: The Best Of 1979 – 2019.

Simple minds uživo poslušajte na Šalati

Live izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, a ova kolekcija hitova dosad je najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih otočkih bendova. Ona uključuje čak 40 pjesama… Od megahitova Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking, Belfast Child, Mandela Day, Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, New Gold Dream (81, 82, 83, 84) i War Babies pa sve do nove pjesme, obrade King Creosoteove For One Night Only.

Nakon nekoliko odgoda koncerta zbog panemije koronavirusa, Simple Minds dolaze u Zagreb u četvrtak, 30. lipnja 2022. Nastup na omiljenom stadionu Šalata bit će jedini datum koji je bend posvetio našoj regiji, u sklopu ogromne svjetske turneje i proslave 40 godina rada. Više o ovom bendu doznajte na njihovim službenim stranicama na adresi simpleminds.com.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 240 kuna. Ako ih ostane, na dan koncerta ulaznica će koštati 270 kuna. Dodajmo da su u ponudi i VIP ulaznice za tribinu po trajnoj cijeni od 390 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Dallas Music Shop Rijeka i Dancing Bear CD Shop te sva prodajna mjestima Eventima.

Video: Simple Minds – Act of Love & Belfast Child (live with Sinnead O’Connor)

Tagged