simple minds / 2020.

Simple Minds ponovo odgodili koncert u Zagrebu – novi datum je 30. lipanj 2022.

Svjetska turneja i zagrebački koncert škotskog rock sastava Simple Minds ipak je prebačen na sljedeće ljeto… Nažalost, legendarni rock bend predvođen još legendarnijim Jimom Kerrom na stadion Šalata stići će u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine.

Grupa Simple Minds donosi na Šalatu svoju veliku svjetsku turneju naziva “40 Years Of Hits”. Osam godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova, škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati apsolutno sve najvažnije pjesme iz prebogatog opusa.

“Turneja mora biti posebna. A zato smo sve jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme. A za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš najduže svirali”, rekao je frontman Jim Kerr. Bend koji svoje porijeklo vuče iz Glasgowa na koncertu će svirati čak dva duga seta. Bit će to večer posvećena presjeku karijere u kojoj su stvorili bezvremenske hitove.

Kao uvod u obljetničku akciju grupa je objavila čak dva izdanja

To su koncertni album Live In The City Of Angels i kompilaciju 40: The Best Of 1979 – 2019. Live izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih otočkih bendova. Ona uključuje čak 40 pjesama. Tu se nalaze megahitovi Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking, Belfast Child, Mandela Day, Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, New Gold Dream (81, 82, 83, 84), War Babies… A naći se se i neke nove pjesme, poput obrade King Creosoteove For One Night Only.

Sve njih uživo će čuti i naša publika 30. lipnja 2022. godine na omiljenom stadionu Šalata u Zagrebu. Bit će to ujedno i jedini datum koji je bend posvetio našoj regiji u sklopu ogromne svjetske turneje i proslave 40 godina rada. Više o bendu doznajte na Wikipediji. Sve ulaznice kupljene za ovogodišnji nastup vrijede za koncert sljedeće godine. Svi kojima novi datum neće odgovarati mogu ostvariti povrat novca na mjestu gdje je ulaznica kupljenja do utorka, 20. srpnja 2021. godine.

Video: Simple Minds – Riders On The Storm – Live in Edinburgh (2015.)

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -