silente - mene moje uši lažu - 2020.

Silente objavio singl “Mene moje uši lažu” sa nadolazećeg četvrtog albuma

Zvukovno i produkcijski bend Silente vratio se nekim starijim metodama snimanja koje su, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvorile zvučnu sliku predstavljenu prvim singlom “Navečer se srca lome” i upravo objavljenim “Mene moje uši lažu”, a bit će nastavljene na svim preostalim pjesmama albuma.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, napisana je i uglazbljena početkom godine, a snimljena u kolovozu 2020. godine.

“Pjesma je duet Doris i Tibora s naglaskom na ženski glas koji govori o pogubljenosti i gubitku vjere u vlastita osjetila, pa optužuje svoje oči da je varaju i svoje uši da je lažu. Tanka je granica između ljubavi i ludosti, pomiješale su se istine i laži , a mi smo i dalje pogubljeni kao što bi zaljubljen čovjek i trebao biti. Hvala svima na potpori i strpljenju, odavno nismo bili toliko sretni i uzbuđeni oko vlastitih pjesama jer radimo punom parom i uvjereni smo da smo našim fanovima pripremili vrhunski materijal. Tako da, ili mene moje uši lažu ili je Silente bolji nego ikad. U svakom slučaju, samo pravo”, poručio nam je bend uoči premijere novog singla.

Mene moje uši lažu je, nakon pet godina, prvi singl koji je Silente snimio u suradnji s Nikšom Bratošem, glazbenim producentom njihova prva dva albuma Lovac na čudesa i Neće rijeka zrakom teći. Miks i mastering potpisao je Domagoj Perišić.

Novi spot je sniman u zagrebačkoj Tvornici

Za potrebe snimanja spota bend je iskoristio veliku dvoranu zagrebačkog kluba kluba Tvornica kulture, uz vodstvo dubrovačkog redatelja i snimatelja Srđana Kokanova, s kojim je bend prethodno surađivao na snimanjima za pjesme Neobranjivo i Rekla si.

Nakon što je najavni singl novog albuma, Navečer se srca lome, osvojio radijski eter, a i još se drži na ljestvicama diljem Hrvatske, singlom Mene moje uši lažu Silente finišira novo poglavlje svog rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom, planiranim za 2021. godinu u izdanju LAA-a. Više informacija o Silenteu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi silente.hr.

Video: Silente – Mene moje uši lažu

Ključne riječi (tagovi): - - - - -