siddharta 2020

Siddharta objavila reizdanje debi albuma “ID20” dva desetljeća od objave

Grupa Siddharta, jedno od najvećih imena slovenske glazbene scene, obilježavaju 20 godina od objavljivanja debi albuma “ID”. Još krajem 2019. godine materijal s ove hvaljene ploče snimili su u novim aranžmanima u Studiju 22 u Regionalnom RTV Centru Maribor, a njegovo reizdanje nazvano “ID20” napokon je ugledalo svjetlo dana!

Reizdanje je dostupno za preslušavanje putem streaming platformi, a uskoro stiže i u vinilnom obliku. Kao i na debitanskom izdanju “ID”, Dejan Radičević je producent i novoga izdanja “ID20”.

Proces nastanka albuma zabilježen je i video kamerama, neke video snimke su već dostupne na na njihovom službenom YouTube kanalu, dok će preostale biti objavljene tijekom idućih nekoliko tjedana. Redatelj i urednik videa je Matej Grginič.

Siddharta je posljednja tri izdanja objavila za Nika Records, a zajedno su samo prošle godine prikupili 600.000 streamova te 1.250.000 sveukupno (izuzevši YouTube). Grupa Siddharta nedugo nakon nastanka sredinom 90-ih prošloga stoljeća postala je jedan od najboljih koncertnih sastava s ovih prostora, a dosad su i rasprodali najveću slovensku dvoranu tri puta zaredom. Veliku bazu fanova imaju diljem svijeta, u Njemačkoj, a osobito u istočno-europskim zemljana kao što su Poljska, Hrvatska i Srbija.

Siddharta – ID20 – popis pjesama

  1. Indija
  2. Pot v X
  3. L.E.
  4. Le mavrica
  5. Farmer
  6. Črnobelo
  7. Lunanai
  8. Siddharta
  9. Nespodobno opravilo
  10. Stipe

Siddharta – Pot v X

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -